Nd Brug

Ben jij een ambitieuze en talentvolle projectmanager met minimaal vijf tot zeven jaar ervaring? En wil je grotere en meer complexe projecten gaan doen? Dan is Nd Brug het programma voor jou. Tijdens en tussen zeven modules van telkens twee dagen bereid je jezelf voor om de volgende stap te zetten.

Voor wie?

  • Je hebt minstens vijf tot zeven jaar ervaring als projectmanager en bent toe aan het managen van een groter en complexer project.
  • Je hebt ervaring met het (succesvol) aansturen van een projectorganisatie/projectteam in de bouw en infrastructuur.
  • Je hebt de basisopleidingen voor projectmanagement al met goed resultaat volbracht, binnen je eigen organisatie of elders.
  • Je beschikt over voldoende tijd en betrokkenheid om te participeren gedurende de hele doorlooptijd van Nd Brug.
  • Je hebt een open en reflectieve instelling, wilt leren én het leren van andere deelnemers bevorderen.
  • Je werkt voor een van de partners van Neerlands diep. Soms is er plek voor een deelnemer van een andere publiek opdrachtgever.

Bij Nd Brug is er plek voor 16 deelnemers. We streven naar een zo breed mogelijke samenstelling van de groep. De deelnemers zijn van gelijkwaardig niveau, maar brengen verschillende kennis en ervaringen in.

“Het Brugprogramma was een heel leerzaam traject, waarin ik veel heb geleerd over mezelf, over hoe ik in mijn werk sta en over wat me drijft. Ik ben echt veranderd in het afgelopen anderhalf jaar. In het verleden vroeg ik me vaak af: ‘Hoe zou een ander dit aanpakken?’ Inmiddels heb ik meer vertrouwen in mezelf en zoek ik mijn eigen weg.” Tom van Tilborg, Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

 

Inhoud

De deelnemers aan het programma zijn afkomstig van verschillende organisaties. Je krijgt daardoor volop mogelijkheden om bij elkaar over de schutting te kijken. Dit zorgt voor verrassende perspectieven, die je leerervaring vergroten. Samen vorm je een lerend netwerk waar je onderdeel van blijft; ook na de afronding van het programma.

De focus binnen Nd Brug ligt op het vergroten van je inzicht in je eigen persoonlijkheid en eigen gedrag in relatie tot je werk, in je team, in je project en in je projectomgeving. We leggen steeds de link tussen leerdoelen en de praktijk. Dit gebeurt door het inbrengen van persoonlijke casussen. Maar we schakelen ook sleutelfiguren en ervaringsdeskundigen in, uit het netwerk van Neerlands diep.

Nd Brug bestaat uit een gezamenlijk deel en een persoonlijke leerroute.

Gezamenlijk deel: leren, verdiepen, netwerken

Zeven bijeenkomsten van telkens twee dagen vormen het gezamenlijk deel van Nd Brug. In elke van deze modules staat één thema centraal. Je kunt onderwerpen verwachten als mijn project, mijn team, mijn waarden, mijn balans en mijn context.

Persoonlijke leerroute: zelfstudie, praktijkopdrachten en onderzoek

Je doet tussen de modules zelfstudie, maakt praktijkopdrachten en spreekt (online) met coaches, deelnemers en ervaren collega’s. Op deze manier werk je aan je persoonlijke leerroute. Huiswerk dient vaak als voorbereiding en verdieping op de gezamenlijke bijeenkomsten.

Ervaring deelnemers

“De opleiding gaf meer energie dan ze kostte. Hetzelfde geldt voor de projecten. Die zijn niet zwaar wanneer je er als team samen de schouders onder zet. Sterker nog, het leereffect van het Brugprogramma is groter door de switch die ik in mijn werk heb gemaakt. Het heeft mij uitgedaagd om het geleerde meteen in de praktijk te brengen.”

Marco Boer, projectmanager bij het Waterschap Hollandse Delta, combineerde Nd Brug met een opvallende carrièremove: hij werd projectmanager van twee projecten binnen het Hoogwaterbeschermingsprogramma. Lees hier het hele interview.

Wil je weten hoe het is om deel te nemen aan een leerprogramma van Neerlands diep? Wat de deelnemers meemaken en wat het hen oplevert? Dan mag je Kijken in de Spiegel niet missen. Deze korte film volgt vier deelnemers aan Nd Brug tijdens de intensieve persoonlijke ontdekkingstocht van achttien maanden. Bekijk hier de trailer, deel 1, en deel 2.

Programmamanager over Nd Brug

Luc Boekesteijn, programmamanager van Neerlands diep, begeleidt Nd Brug: “Het Brugprogramma richt zich op de voor het vak relevante competenties, maar vooral op hoe je ze wel of niet benut. Meer complexiteit vraagt bijvoorbeeld om omgaan met onzekerheden, om het stuur anders vasthouden. Dit klinkt heel mooi, maar je kunt het pas doen als je het doorhebt. Hieraan werken we binnen Nd Brug. Het is altijd weer mooi om te zien met hoeveel motivatie deelnemers binnenkomen, om te merken dat ze bereid zijn de dingen ook eens anders te doen. Als ze uiteindelijk met veel energie weer hun eigen weg gaan, zijn ze duidelijk gegroeid. Boeiend en eervol om hier als programmamanager een bijdrage aan te leveren!”

Facts

  • 7 modules
  • 2 dagen per module
  • Tussentijds (online) supervisie/intervisie
  • 18 maanden
  • 250 contacturen
  • 100% aanwezigheid vereist
  • Certificaat bij afronding

Bijeenkomsten

De bijeenkomsten vinden op diverse locaties in het land plaats en zijn altijd inclusief maaltijden en overnachting. De locaties zijn plekken waar je in alle rust en ruimte van gedachten kunt wisselen met de andere deelnemers aan Nd Brug.

PE punten

Het certificaat waarmee je de leergang afrondt, heeft een geldigheid van twee jaar. Dit kun je telkens met twee jaar verlengen door blijvend te blijven investeren in je eigen ontwikkeling en je kennis overdraagbaar te maken. Persoonlijke Educatie (PE) punten representeren de tijd die je hierin investeert. Bij 25 PE-punten (50 uur) in twee jaar, kun je verlenging van het certificaat aanvragen.

Informatie en aanmelden

Wil je meer weten over de inhoud of achtergrond van Nd Brug? Neem dan contact op met programmamanager Luc Boekesteijn via luc@neerlandsdiep.nl en 06-51 35 11 50.

Aanmelding en selectie voor Nd Brug verloopt via de eigen organisatie. Er wordt gekeken naar je vooropleiding, je projecten, je werkervaring, je motivatie en de leervragen die je hebt. Een intakegesprek met de programmamanager van Neerlands diep maakt deel uit van de procedure. Er start gemiddeld twee keer per jaar een Brugprogramma.

  • Luc Boekesteijn
  • Programmamanager