Nd Alumni terugkomdagen

Nd Alumni terugkomdagen zijn de jaarlijkse terugkomdagen voor oud-deelnemers van onze individuele programma’s. De bijeenkomsten worden georganiseerd op initiatief van de oud-deelnemers. Bijpraten en een actueel onderwerp bespreken zijn vast onderdeel van de bijeenkomsten.Het thema leent zich vaak voor terugkijken op eerdere standpunten. Vaak blijkt dat de deelnemers nu heel anders in het onderwerp staan dan op het moment dat ze aan de opleiding begonnen.

 “Het betekent dat we gegroeid zijn als projectmanagers. Dat komt enerzijds door de praktijkervaring die we hebben opgedaan in de afgelopen jaren. Maar onze persoonlijke ontwikkeling tijdens de opleiding speelt zeker ook een rol. Ten opzichte van een aantal jaren geleden zitten sommige mensen beter in hun vel. Ze staan meer ontspannen in hun project, hebben soms een switch gemaakt naar een plek waar ze meer op hun plaats zijn. Het is goed mogelijk dat we deze keuzes anders ook wel gemaakt hadden. Maar dan had het waarschijnlijk wel meer tijd gekost om deze knopen door te hakken.”  Frans Hendrikx, projectmanager Maaswerken en oud-deelnemer Kernprogramma

Kennis delen binnen Neerlands diep

Ook buiten de terugkomdagen houden de deelnemers contact. Soms tijdens het dagelijkse projectenwerk, andere keren op een bijeenkomst van Neerlands diep. Een aantal alumni ondersteunt als assessor projectmanagers van andere programma’s, bijvoorbeeld bij het Brugprogramma. Zo blijven deelnemers betrokken, en vervullen ze de rol van kennisdeler.

Meer informatie

Wil je meer weten over de alumnibijeenkomsten? Neem contact op met Alijd Bunge van het Topprogramma, Marjan Lont van het Kernprogramma of Luc Boekesteijn van het Brugprogramma.