Nd Webinar

Deelnemen aan een interactieve bijeenkomst vanuit je comfortabele bureaustoel: het is geen toekomstmuziek meer. Neerlands diep organiseerde in 2013 voor het eerst een webinar. Deze vorm van online kennisdelen voorziet in een behoefte onder drukbezette projectmedewerkers. Wordt vervolgd dus!

Het zenuwcentrum op de VU tijdens het webinar. Foto: Guido Kwikkers

Het zenuwcentrum op de VU tijdens het webinar. Foto: Guido Kwikkers

Geen vervanging, maar aanvulling

De webinars zijn geen vervanging van de fysieke bijeenkomsten die Neerlands diep organiseert. Het persoonlijke contact, netwerken: dat lukt in dezelfde ruimte nog altijd beter dan online. Een webinar is vooral geschikt voor onderwerpen waarvoor je niet zo snel een bijeenkomst organiseert. Bijvoorbeeld om de tussentijdse resultaten van een onderzoek met je te delen, zoals tijdens het eerste webinar gebeurde. Of om kennis te delen over een thema waarin slechts een beperkte doelgroep geïnteresseerd is.

Any time, any place, anywhere

In deze en andere gevallen biedt het webinar een groot voordeel boven fysieke bijeenkomsten. Reizen is immers overbodig. Je kunt meedoen met behulp van de pc op kantoor, maar ook met je laptop of tablet thuis of in de trein. Een uurtje later ga je gewoon weer verder met je andere bezigheden. Of zelfs tijdens het webinar, als de situatie bij je project dat vereist.

Meer informatie?

Meer weten over het Nd webinar? Of heb je zelf een onderwerp dat zich leent voor deze vorm van online kennisdelen? Neem dan contact op met Steven van Luipen. Je kunt Steven bereiken via steven@neerlandsdiep.nl. Deelname aan de webinars staat open voor het hele netwerk van Neerlands diep.