Nd Praktijk van de macht

Managers ervaren de noodzaak om invloed uit te oefenen op de politiek-bestuurlijke omgeving van hun project, maar zijn vaak op zoek naar de juiste wegen. Bij belangentegenstellingen is het zoeken naar een compromis of het formuleren van een meerderheidsstandpunt onvermijdelijk. Wie deelneemt aan politieke interactie zal een strategie moeten kiezen. Neerlands diep heeft een speciaal programma ontwikkeld voor projectteams, die zich willen bekwamen in de kneepjes van het beïnvloeden. In een dag en een avond krijgt het projectmanagementteam een frisse kijk op het machtsspel in hun omgeving en hun eigen rol daarin.

Wat levert het op?

In het programma ontdekken teamleden gezamenlijk hun drijfveren, leren ze hun machtspositie in de omgeving van het project in te schatten en oefenen ze met diverse stijlen van beïnvloeding. Na afloop gaat het team terug met een aanpak voor een ingebracht politiek-bestuurlijk vraagstuk. En heeft het handvatten gekregen voor de politieke dimensie van de managementtaak. Ook worden de teamleden vaardiger in het extern positioneren van de projectbelangen.

Op maat

De praktijk van de macht bestaat uit verschillende onderdelen. Per programma wordt samen met de projectmanager en/of het projectmanagementteam bepaald uit welk onderdelen het programma moet bestaan. Zo is er een onderdeel over ieders persoonlijke sterke punten en de kracht van het hele team. Hierin improviseert het team met de vier ‘actoren’ van macht. Maar er is ook een interactief onderdeel waarbij, aan de hand van fragmenten van onder ander de Deense televisieserie Borgen en de Amerikaanse serie House of Cards, de werking van macht inzichtelijk wordt gemaakt.

Interesse?

Meer weten over de inhoud van praktijk van de macht? Of belangstelling om het programma te volgen? Lees dan het interview met Rudolf over het ontstaan van dit leertraject en bijgaande uitleg over het leertraject: Praktijk van de macht of neem dan contact op met Rudolf Cremer Eindhoven. Je kunt Rudolf bereiken via rudolf@neerlandsdiep.nl of 06 55706603.