14-09-2017 Nd Topics Tech over dynamisch organiseren van IT in projecten

In het Nd Tech Leerprogramma van Neerlands diep zien we projectmanagers worstelen met de invloed van IT die de dynamiek van projecten verandert. Ze willen meer “grip”, maar weten vaak niet hoe ze invloed kunnen uitoefenen op ontwerp- en uitvoeringprocessen. In deze Nd Topics zoeken we de verdieping om de kloof tussen disciplines in complexe projecten te verkleinen.

Aanmelden kan onderaan deze pagina.

Lessen van de Gaasperdammertunnel

In het Nd Webinar op 5 september verkennen we wat tunneltechnische installaties (TTI) en industriële automatisering (IA) aan organisatorische uitdagingen stellen aan een project. Dat doen we met project Gaasperdammertunnel, onderdeel van Schiphol-Amsterdam-Almere (SAA). Deze Nd Topics zoekt de verdieping op de lessen over de IT aanpak van de Gaasperdammertunnel. Hiervoor gebruiken we fragmenten van lessen, vragen en dilemma’s uit het Nd Webinar als inspiratiebron voor een praktijkgerichte, interactieve middag over dynamisch organiseren van IT in projecten.

Managen van technologie en innovatie

Joop Bos is expert op het gebied van Management van Technologie en Innovatie. Ontdekken van de dynamiek is zijn passie en is een echte gangmaker in verandering. Joop gaat tijdens deze Nd Topics in op het veranderkundige aspect van IT in projecten. Wat gebeurt er als IT steeds meer onderdeel gaat uitmaken van primaire processen? Heb je oog voor het integratieve aspect van IT dat heel veel dingen raakt?

Onzekerheid over het tempo en de mate van verandering kan invloed op hebben op de keuzes die je maakt. Joop pleit ervoor geen overhaaste beslissingen te nemen en vooral te zorgen voor flexibiliteit. Bij aanleg of renovatie van een tunnel of sluis met een doorlooptijd van 10 jaar kan onzekerheid echter verlammend werken. Denken in veranderingen en aanpassingen – adaptief denken, dynamisch organiseren – moet dus in ons DNA komen.

Mensen vinden het heel logisch dat ze iets van finance afweten, naast dat ze van bouwen weten, maar ICT is nog altijd minder vanzelfsprekend, Toch kan het niet meer zo zijn dat je zegt: “Daar heb ik mijn IT projectleider voor.” Lineke Sneller, Hoogleraar IT Value, Nyenrode Business University

Interessant voor jou?

Zie je IT als ingewikkeld of bedreiging? Omarm je IT of houd je het op afstand? Moet je dingen in de eigen organisatie bevechten of ervaar je voldoende bewegingsruimte? Deze Nd Topics is een ideaal moment om eens te reflecteren op de betekenis van IT ontwikkelingen voor jouw werk, de manier waarop jij vandaag ermee omgaat en de wijze waarop jij invloed kunt uitoefenen om meer grip te krijgen op processen en projectresultaat.

Je ontmoet tijdens Nd Topics collega’s werkzaam in uiteenlopende bouw- en infraprojecten. We gaan in gesprek over de vraag hoe het is om buiten je comfortzone te opereren en of dat de organisatie waar je voor werkt krachtiger maakt.

Praktische informatie

Deze Nd Topics is op donderdag 14 september 2017. Locatie volgt nog.

Het programma is als volgt:

13.30 Inloop

14.00 Start programma

16.30 Netwerkborrel

Aanmelden

Aanmelden Nd Webinar en Nd Topics Tech (gecombineerd)
Sending

 

 

 

Geef je reactie