Certificaatuitreiking Nd Brug 12 – chaordisch projectmanagement

  • 05 december 2018
  • Luc Boekesteijn

Donderdag 29 november kregen 16 deelnemers aan het twaalfde Brugprogramma, Nd Brug 12, hun certificaat uitgereikt in Paushuize in Utrecht. Nd Brug is een leer- en ontwikkelprogramma dat 18 maanden duurt en is voor projectmanagers met 5 tot 7 jaar ervaring in het managen van projecten. De focus binnen Nd Brug ligt op het vergroten van hun inzicht in de eigen persoonlijkheid en eigen gedrag: in relatie tot hun team, hun project en de projectomgeving. We leggen steeds de link tussen leerdoelen en de praktijk. Dit gebeurt door het inbrengen van persoonlijke casussen. Maar ook vanuit sleutelfiguren en ervaringsdeskundigen in uit het netwerk van Neerlands diep. In het programma zit projectmanagers van verschillende (partner)organisaties.

Pecha Kucha

De certificaatuitreiking was door de deelnemers zelf vormgegeven en twee van hen, Marjolijn Ransijn (Rijkswaterstaat) en Eric Westerhuis (ProRail) waren de gastvrouw en -heer voor de middag en de avond. Het begon er allemaal mee dat alle deelnemers zich aan de zaal met aanwezige assessoren en leidinggevenden middels een Pecha Kucha voorstelden en lieten zien wat het programma hen heeft gebracht. Dat leverde uiteenlopende verhalen op van de reis die ze samen waren begonnen.

Pecha Kucha van Marjolijn – foto: Jorrit ’t Hoen

Chaordisch Projectmanagement

Het verhaal van Nicoline Mulder over de chaostheorie in de tweede module had een gevoelig snaar geraakt. Nicoline verzorgde daarom nogmaals een inleiding in het thema Chaordisch Projectmanagement en liet vervolgens de zaal ervaren hoe een systeem in zichzelf steeds weer evenwicht vindt. Een geruststellende gedachte.

Nicoline Mulder – foto: Jorrit ’t Hoen

De uitreiking

Alle deelnemers kregen van Helene Kleijne en Luc Boekesteijn een persoonlijke boodschap en een certificaat mee. Luc Boekesteijn, programmamanager van Neerlands diep, over Nd Brug: “Het Brugprogramma richt zich op de voor het vak relevante competenties, maar vooral op hoe je ze wel of niet benut. Meer complexiteit vraagt bijvoorbeeld om omgaan met onzekerheden, om het stuur anders vasthouden. Dit klinkt heel mooi, maar je kunt het pas doen als je het doorhebt. Hieraan werken we binnen Nd Brug. Het is altijd weer mooi om te zien met hoeveel motivatie deelnemers binnenkomen, om te merken dat ze bereid zijn de dingen ook eens anders te doen. Als ze uiteindelijk met veel energie weer hun eigen weg gaan, zijn ze duidelijk gegroeid. Mooi om hier als programmamanager een bijdrage aan te leveren!”

Luc Boekesteijn en Helene Kleijne – foto: Jorrit ’t Hoen

Het Nd Brug 12 werd feestelijk afgesloten met een etentje waarin ze ook elkaar nog een persoonlijke boodschap en een kadootje meegaven. De cirkel is weer rond.

Reageer

Ook interessant

  • Een digitale revolutie

Een digitale revolutie. We zitten er middenin. Ook in de publieke bouw- en infraprojecten. Ervan weglopen? Dat kan. Toekijken en aanschouwen? Kan ook nog. Maar voor hoe lang nog? Het nu beetpakken, omarmen en uitdragen van technologische ontwikkelingen, is de optie waar de deelnemers van Nd Digitaal Leiderschap voor kozen. Want, het meebewegen in een […]

lees meer
  • Anders samenwerken met je stakeholders in de Nd Opgave-impuls

In de Nd Opgave-impuls staat het werken aan een complexe opgave samen met het stakeholderveld centraal. Het programma helpt teams het veld in kaart te brengen, stakeholders uit te nodigen en collectief eigenaarschap te creëren rond een opgave. Vijf teams rondden het programma – tot dan nog de Nd Transitiechallenge – begin van dit jaar […]

lees meer
  • Zuidasdok OVT gespiegeld door collega’s

Station Amsterdam Zuid groeit snel en wordt naar verwachting het op een na grootste station in Amsterdam. Een gezamenlijk programma van Rijkswaterstaat, ProRail en Amsterdam richt zich op het ondergronds brengen van de A10-zuid bij de Zuidas. Het project Zuidasdok is in 2020 omgevormd tot een programma-organisatie met afzonderlijke projectonderdelen. Het eerste project, de OV […]

lees meer