Drie keer warmdraaien voor Nd Webinar Tech op 5 september

  • 29 augustus 2017
  • Steven van Luipen

Op dinsdag 5 september aanstaande is het Nd Webinar Tech over industriële automatisering (IA) en tunneltechnische installaties (TTI) bij de A9 Gaasperdammerweg, onderdeel van Schiphol-Amsterdam-Almere (SAA). In het webinar komt onder andere aan de orde hoe je kunt omgaan met de cultuurverschillen tussen de IA-specialisten en de civiele projectmedewerkers, waar het het managen van een project met een grote IA-component eigenlijk (niet) verschilt van een voornamelijk civiel project, en welke mensen en kennis je nodig hebt om zo’n project te managen. Hieronder vind je alvast een leestip en twee kijktips ter inspiratie.

1. Hoogleraar Lineke Sneller over wat je als niet-IT’er van IT zou moeten weten

Lineke Sneller is hoogleraar IT Value en kent het vakgebied van de IT van binnen en van buiten. Omgaan met IT vraagt volgens haar om flexibiliteit, nieuwsgierigheid en een proactieve houding. In dit interview vertelt zij waarom de IT-component zo belangrijk is in je project, en wie en wat je nodig hebt om dat goed te managen: ‘Je moet IT niet alleen overlaten aan de IT-mensen.’

Foto Jorrit ’t Hoen

2. Thijs van Steen over waarom je technologische innovaties soms niet wilt in je project

Ga je voor technologische innovaties of houd je het bij proven technology? In voorgaand interview heeft Lineke Sneller het over dat belangrijk dilemma. In onderstaande Techtalk gaat Thijs van Steen, manager systeemintegratie bij de Noord/Zuidlijn, hier dieper op in. Hij vertelt waarom je soms juist geen technologische innovaties wilt in je project. Bij de Noord/Zuidlijn denken ze daarom in versies, wat heel goed werkt: ‘We hebben het integraal onderdeel van onze projectsturing gemaakt, met onze stakeholders.’

3. Het verhaal van hoe de vele IT-systemen van Spoorzone Delft met een big bang in gebruik genomen konden worden

In slechts een week werd de ruim twee kilometer lange spoortunnel van Delft vol met IT-systemen in gebruik genomen. In deze film hoor je de ervaringen en lessen van Willem-Jan van Dongen (Manager systeemintegratie) en Jan Luijks (Asset manager). IT-expert Alexander Hermanns geeft zijn reflectie: ‘Wat ik goed vond aan het project Spoorzone Delft is dat ze echt gelet hebben op snijvlakken, daar zagen ze dat ze risico’s hebben en daarvoor maken ze personen verantwoordelijk om dat snijvlak te managen.’

Vergeet je niet aan te melden

Het Nd Webinar Tech is op dinsdag 5 september 2017 om 20.00 uur en duurt ongeveer een uur. Alleen als je je aanmeldt, ontvang je vooraf de link om live mee te doen. Je kunt je meteen ook aanmelden voor de Nd Topics Tech ruim een week later op 14 september 2017.

Reageer

Ook interessant

  • Nieuws
  • Deel 1 Stress & veerkracht – Luc Boekesteijn Programmamanager Neerlands diep

We zien het regelmatig terug in het nieuws: Steeds meer mensen, tot ruim een miljoen Nederlanders per jaar, krijgt te maken met burn-out verschijnselen. Hoe is het gesteld met stress, overbelasting én veerkracht binnen de publieke bouw- en infrasector? Over die vraag maakt Neerlands diep een themaserie met experts en ervaringsdeskundigen. We trappen af met Luc Boekesteijn van Neerlands diep. Hij vertelt hoe het kennisnetwerk ondersteunt op de thema’s stress én veerkracht.

lees meer
  • Nieuws
  • Nd Teams 2018 over de geheimen van een gelukkig huwelijk

Broodjes in hartjesvorm, witte rozen op de badges van alle deelnemers, een kerk als locatie en de bruidsmars die speelt bij binnenkomst; Nd Teams 2018 verkeert in huwelijkssferen. Niet verbazingwekkend, want Paulien Timmer is op donderdag 25 januari de hoofdgast. In haar boek Lang + Gelukkig ontrafelt ze de geheimen van een gelukkig huwelijk. Tijdens Nd Teams 2018 onderzoeken de deelnemers of ze die ook kunnen toepassen in een meervoudige samenwerking.

lees meer
  • Nieuws
  • Samenwerken is angsten overwinnen – Leergeschiedenis Stationsproject Breda

Samenwerken klinkt eenvoudig maar het vraagt om lef en een lange adem, het opzij zetten van je ego en het prijsgeven van je angsten. Het is, kortom, hard werken, want samenwerken gaat nu eenmaal niet vanzelf. Marie-Claire Horden (ProRail), Pieter Akkermans (NS) en Bertwin van Rooijen (gemeente Breda) gingen een bijzondere samenwerking aan die ze in extreme mate doorvoerden. Tijdens Nd Teams 2018 vertelden Marie-Claire en Bertwin hun verhaal op het podium. De ervaring lieten ze eerder al optekenen in een Leergeschiedenis. 

lees meer