Neerlands diep genomineerd voor Academie van het jaar 2017

  • 29 september 2017
  • Janine van Oosten

Neerlands diep is door de NSCU (Nederlandse Stichting voor Corporate Universities) genomineerd voor Academie van het jaar 2017. Naast Neerlands diep zijn er nog drie andere genomineerde waaronder RIVM en De Nederlandse Bank. Op dinsdag 3 oktober is de uitreiking van deze award. Wij kijken er met gezonde spanning naar uit.

Foto: Jorrit ’t Hoen

De nominatie is een mooie erkenning van het werk dat wij leveren. We onderscheiden ons van andere corporate academies met een unieke profiel waarin wij niet één, maar zeven partners en nog vele andere organisaties uit de sector bedienen zoals waterschappen en provincies. De verbinding van ons netwerk is onze toegevoegde waarde. Een lerend netwerk is waar we dagelijks aan werken door de inzet van onze programma’s en activiteiten. Daarbij zetten we steeds vaker digitale middelen in om blended (offline en online) leren mogelijk te maken en onze deelnemers nog beter te bedienen. Naast individuele programma’s hebben wij nu ook een teamprogramma, Nd Teamsleren. In het najaar start alweer het tweede programma. Lees hier het interview dat wij eerder hadden met projectmanager Paul Janssen over hoe hij de eerste Nd Teamsleren ervaart. Wij zijn, net als ons netwerk, blijvend in verandering en ontwikkeling en hopen natuurlijk dat we deze award winnen.

 

Helaas hebben wij de award niet gewonnen. We hopen dat we volgend jaar weer mee mogen dingen naar de award voor Academie van het jaar. 

 

Reageer

Ook interessant

  • Nieuws
  • Deel 1 Stress & veerkracht – Luc Boekesteijn Programmamanager Neerlands diep

We zien het regelmatig terug in het nieuws: Steeds meer mensen, tot ruim een miljoen Nederlanders per jaar, krijgt te maken met burn-out verschijnselen. Hoe is het gesteld met stress, overbelasting én veerkracht binnen de publieke bouw- en infrasector? Over die vraag maakt Neerlands diep een themaserie met experts en ervaringsdeskundigen. We trappen af met Luc Boekesteijn van Neerlands diep. Hij vertelt hoe het kennisnetwerk ondersteunt op de thema’s stress én veerkracht.

lees meer
  • Nieuws
  • Nd Teams 2018 over de geheimen van een gelukkig huwelijk

Broodjes in hartjesvorm, witte rozen op de badges van alle deelnemers, een kerk als locatie en de bruidsmars die speelt bij binnenkomst; Nd Teams 2018 verkeert in huwelijkssferen. Niet verbazingwekkend, want Paulien Timmer is op donderdag 25 januari de hoofdgast. In haar boek Lang + Gelukkig ontrafelt ze de geheimen van een gelukkig huwelijk. Tijdens Nd Teams 2018 onderzoeken de deelnemers of ze die ook kunnen toepassen in een meervoudige samenwerking.

lees meer
  • Nieuws
  • Samenwerken is angsten overwinnen – Leergeschiedenis Stationsproject Breda

Samenwerken klinkt eenvoudig maar het vraagt om lef en een lange adem, het opzij zetten van je ego en het prijsgeven van je angsten. Het is, kortom, hard werken, want samenwerken gaat nu eenmaal niet vanzelf. Marie-Claire Horden (ProRail), Pieter Akkermans (NS) en Bertwin van Rooijen (gemeente Breda) gingen een bijzondere samenwerking aan die ze in extreme mate doorvoerden. Tijdens Nd Teams 2018 vertelden Marie-Claire en Bertwin hun verhaal op het podium. De ervaring lieten ze eerder al optekenen in een Leergeschiedenis. 

lees meer