Verschillende verhalen geven project Nieuwe Boulevard Scheveningen een identiteit

  • 27 april 2016
  • Jenny Kamstra

Rond grote projecten ontstaan vaak verhalen, die het project een gezicht geven. In projectteams ontwikkelen niet alleen projectteamleden hun verhalen over het project, ook bewoners, bestuurders en andere betrokken stakeholders creëren hun verhalen. Op die manier ontstaan diverse perspectieven van waaruit naar het project wordt gekeken, zogenaamde copingverhalen of projectnarratieven.

Boulevard Scheveningen. Foto door Harry van Reeken via beeldbank Rijkswaterstaat.

Boulevard Scheveningen. Foto door Harry van Reeken via beeldbank Rijkswaterstaat.

Interactie in projectteams

Oud-deelnemer van ons Kernprogramma, projectmanager Rik Hoogeveen van gemeente Amsterdam, onderzocht  de projectnarratieven in het contractteam ‘Nieuwe Boulevard Scheveningen’ en hoe wisselwerking tussen deze verschillende projectnarratieven verliep. Daar schreef hij een artikel over en hij publiceerde dat in Journal of Building Construction and Planning Research. Het artikel vormt de basis voor het promotietraject van Rik aan de VU. Het onderzoek gaat over de interactie in projectteams in publieke bouw- en infraprojecten. Download hier het artikel. 

Reageer

Ook interessant

  • Nieuws
  • Deel 1 Stress & veerkracht – Luc Boekesteijn Programmamanager Neerlands diep

We zien het regelmatig terug in het nieuws: Steeds meer mensen, tot ruim een miljoen Nederlanders per jaar, krijgt te maken met burn-out verschijnselen. Hoe is het gesteld met stress, overbelasting én veerkracht binnen de publieke bouw- en infrasector? Over die vraag maakt Neerlands diep een themaserie met experts en ervaringsdeskundigen. We trappen af met Luc Boekesteijn van Neerlands diep. Hij vertelt hoe het kennisnetwerk ondersteunt op de thema’s stress én veerkracht.

lees meer
  • Nieuws
  • Nd Teams 2018 over de geheimen van een gelukkig huwelijk

Broodjes in hartjesvorm, witte rozen op de badges van alle deelnemers, een kerk als locatie en de bruidsmars die speelt bij binnenkomst; Nd Teams 2018 verkeert in huwelijkssferen. Niet verbazingwekkend, want Paulien Timmer is op donderdag 25 januari de hoofdgast. In haar boek Lang + Gelukkig ontrafelt ze de geheimen van een gelukkig huwelijk. Tijdens Nd Teams 2018 onderzoeken de deelnemers of ze die ook kunnen toepassen in een meervoudige samenwerking.

lees meer
  • Nieuws
  • Samenwerken is angsten overwinnen – Leergeschiedenis Stationsproject Breda

Samenwerken klinkt eenvoudig maar het vraagt om lef en een lange adem, het opzij zetten van je ego en het prijsgeven van je angsten. Het is, kortom, hard werken, want samenwerken gaat nu eenmaal niet vanzelf. Marie-Claire Horden (ProRail), Pieter Akkermans (NS) en Bertwin van Rooijen (gemeente Breda) gingen een bijzondere samenwerking aan die ze in extreme mate doorvoerden. Tijdens Nd Teams 2018 vertelden Marie-Claire en Bertwin hun verhaal op het podium. De ervaring lieten ze eerder al optekenen in een Leergeschiedenis. 

lees meer