Kijken in de Spiegel Deel 1 over de Leervraag van deelnemers aan Nd Brug

20-12-2017
Noel Houben

Hoe zie ik de man met de zaag eerder aankomen? Kan ik beter leren loslaten en delegeren? Hoe organiseer ik de benodigde rugdekking van het management? En is het mogelijk om mens- en resultaatgericht werken in één persoon te verenigen? Zomaar een greep uit de dilemma’s waarmee vier projectmanagers van drie organisaties Nd Brug instappen. In deel 1 van korte film Kijken in de Spiegel staat hun leervraag centraal.

 

Kijken in de Spiegel volgt John van der Laarse van de gemeente Rotterdam, Marijke van Wely van de gemeente Utrecht en RWS’ers Winston Zuiverloon en Gerdine van Koppen. De vier projectmanagers hebben één ding gemeen: ze willen grotere en meer complexe projecten gaan managen. Of op zijn minst ontdekken of dit tot hun mogelijkheden behoort. Ze vertellen openhartig over de intensieve persoonlijke ontdekkingstocht die ze meemaken tijdens achttien maanden Nd Brug. De film is daarmee verplichte kost voor iedereen die wil weten wat deelname aan een leerprogramma van Neerlands diep betekent én brengt.

Littekens

Meer inzicht in jezelf krijgen en hoe je overkomt op anderen. Met jezelf geconfronteerd worden, zelfs. Gezien de verwachtingen die de deelnemers op voorhand hebben van Nd Brug, is de titel van de film goed gekozen. Er zal intensief in de spiegel worden geblikt en daarbij worden onvolkomenheden en littekens niet geschuwd. Hoe dat uitpakt? Dat zie je tijdens de vervolgdelen van Kijken in de Spiegel, die in de komende periode op de site worden geplaatst. Daarin draait het respectievelijk om de ervaringen die de hoofdrolspelers opdoen en de ‘oogst’ die anderhalf jaar Brugprogramma oplevert.

Over Nd Brug

Nd Brug is het leerprogramma voor projectmanagers met drie tot vijf jaar ervaring, die de volgende stap in hun loopbaan willen zetten. In zeven bijeenkomsten van telkens twee dagen staat steeds één thema centraal. Project, team, projectomgeving en persoonlijke waarden; ze komen allemaal aan bod. Daarnaast werken de deelnemers aan hun persoonlijke ontwikkeling door middel van zelfstudie, praktijkopdrachten en de adviezen van coaches en ervaren collega’s. Na 250 contacturen en achttien maanden kunnen de projectmanagers hun certificaat behalen.

Geef je reactie

Update – verder met lerend netwerk Duurzaamheid in projecten in 2018

19-01-2018

In 2017 bleek er tijdens Nd Zomergast behoefte om kennis en ervaringen uit te wisselen over de toepassing van duurzaamheidsmaatregelen in bouw- en infraprojecten. We organiseerden vervolgens met een gemotiveerde groep projectmanagers en beleidsadviseurs een co-creatieve sessie en een ontwerpatelier over het onderwerp, van waaruit het lerende netwerk Duurzaamheid in projecten ontstond en invulling kreeg. We stelden in deze twee sessies de veranderopgave scherp en bepaalden daarmee ons doel en onze volgende stappen. Daarmee gaan we nu in 2018 aan de slag.

Deel 2 Kijken in de Spiegel over ervaringen binnen Nd Brug

18-01-2018

Wat is de succesformule van Nd Brug? Kunnen een paard en een kudde schapen je helpen om meer inzicht te krijgen in jezelf? En hoe ga je om met de discrepantie tussen je ideaalbeeld en je perceptie van de werkelijkheid? Over deze en andere onderwerpen vertellen vier projectmanagers van drie organisaties in deel 2 van de korte film ‘Kijken in de Spiegel’. In dit deel staan hun (leer)ervaringen tijdens het volgen van Nd Brug centraal.

Maarten Reinking neemt afscheid als directeur Neerlands diep

21-12-2017

Na een kleine drie jaar zit mij avontuur bij Neerlands diep erop. Drie jaar die voor mij gepaard gingen met pieken en dalen, waarin ik veel geleerd heb en bovenal met trots op terug kan kijken. Met veel plezier en vertrouwen heb ik het stokje de afgelopen maand mogen overdragen aan Alex Vermeulen. Hij start per 1 januari als interim directeur van Neerlands diep. Voor nu wens ik jullie allen heerlijke feestdagen, met veel reflectie en een inspirerend en vooral ook weer lerend 2018.