Neerlands diep genomineerd voor Academie van het jaar 2017

29-09-2017
Janine van Oosten

Neerlands diep is door de NSCU (Nederlandse Stichting voor Corporate Universities) genomineerd voor Academie van het jaar 2017. Naast Neerlands diep zijn er nog drie andere genomineerde waaronder RIVM en De Nederlandse Bank. Op dinsdag 3 oktober is de uitreiking van deze award. Wij kijken er met gezonde spanning naar uit.

Foto: Jorrit ‘t Hoen

De nominatie is een mooie erkenning van het werk dat wij leveren. We onderscheiden ons van andere corporate academies met een unieke profiel waarin wij niet één, maar zeven partners en nog vele andere organisaties uit de sector bedienen zoals waterschappen en provincies. De verbinding van ons netwerk is onze toegevoegde waarde. Een lerend netwerk is waar we dagelijks aan werken door de inzet van onze programma’s en activiteiten. Daarbij zetten we steeds vaker digitale middelen in om blended (offline en online) leren mogelijk te maken en onze deelnemers nog beter te bedienen. Naast individuele programma’s hebben wij nu ook een teamprogramma, Nd Teamsleren. In het najaar start alweer het tweede programma. Lees hier het interview dat wij eerder hadden met projectmanager Paul Janssen over hoe hij de eerste Nd Teamsleren ervaart. Wij zijn, net als ons netwerk, blijvend in verandering en ontwikkeling en hopen natuurlijk dat we deze award winnen.

 

Helaas hebben wij de award niet gewonnen. We hopen dat we volgend jaar weer mee mogen dingen naar de award voor Academie van het jaar. 

 

Geef je reactie

Nd Teams 2018 – Het geheim van een gelukkig huwelijk: het recept voor meervoudig samenwerken?

3-12-2017

Het is steeds gebruikelijker om met meerdere partijen samen te werken om de opdracht voor elkaar te krijgen. Dat is mooi maar ook best ingewikkeld. Elke partij heeft zijn eigen kijk op de wereld, eigen belangen en achterban en toch moet je het samen doen. Net als in een huwelijk. Wat is nu het geheim van een goed huwelijk en wat kunnen wij daar in onze professionele praktijk van leren? Dat gaan we gezamenlijk verkennen tijdens Nd Teams 2018 op donderdag 25 januari.

Update – Ontwerpatelier lerend netwerk Duurzaamheid in Projecten

1-12-2017

Op 13 oktober was de eerste co-creatieve sessie over Duurzaamheid in projecten. Een geslaagde bijeenkomst waar we al eerder verslag van deden. Het doel was om ambities, vraagstukken en praktijkervaringen uit te wisselen en op basis daarvan te onderzoeken of en hoe we binnen een lerend netwerk duurzaamheid in projecten elkaar kunnen inspireren, van elkaar kunnen leren en samen kunnen bouwen aan een duurzame wereld. Met een kleine vertegenwoordiging van de deelnemers van de co-creatieve sessie hebben we in een ontwerpatelier nagedacht over hoe het vervolg van het lerend netwerk eruit kan zien.

Nd Topics Voorkomen van gedoe in de samenwerking: ‘Contact is belangrijker dan contract’

30-11-2017

‘Gedoe’ en soms ook juridische escalatie in de samenwerking tussen opdrachtgever en opdrachtnemer: er is geen projectmanager die hier geen ervaring mee heeft. Vaak is er veel tijd, energie en geld mee gemoeid. Zeker na juridische escalatie zijn er meestal alleen maar verliezers. Tijdens de Nd Topics van 28 november bespraken we de alternatieven samen met advocaat en mediator Remmert Sluijter en zes projectmanagers en tevens ervaringsdeskundige.