23 januari 2020
Nd Duurzaamheidschallenge 2020 Ontwikkeltraject voor versnelde verduurzaming van bouw- en infraprojecten

meld je aan ▾

Neerlands diep start op 23 januari 2020 de tweede editie van de Nd Duurzaamheidschallenge voor deelnemers en alumni van de leerprogramma’s van Neerlands diep en betrokkenen uit het Nd Projectennetwerk. In dit ontwikkeltraject van een half jaar werk je aan een concrete uitdaging rond de verduurzaming van jouw project, begeleid door Neerlands diep. Daarbij benader je die uitdaging niet zozeer vanuit een technisch-inhoudelijk, maar meer vanuit een organisatorisch en een systemisch perspectief. Je doorloopt het traject met een team dat je samenstelt van collega’s uit jouw organisatie. Ga jij ook voor duurzaam? Je kunt je nu inschrijven.

OVER HET ONTWIKKELTRAJECT

De Nd Duurzaamheidschallenge is op de eerste plaats een uitdaging, voor jezelf, voor je projectteam en voor je organisatie. Maar deze uitdaging hoef je niet alleen aan te gaan. We begeleiden jullie in een ontwikkeltraject, waarin deelnemers van projecten met beleidsmakers, lijnmanagers en mogelijk andere relevante spelers in gezamenlijke teams aan de slag gaan.

We werken vanuit concrete verduurzamingsvraagstukken uit jouw eigen praktijk en we zoeken naar de oorzaken van belemmeringen die (het versnellen van) de verduurzaming van projecten in de weg staan. Vanuit het fundamentele begrip van deze oorzaken ontwikkel je bestendige en gedragen oplossingen.

Het traject een cyclische werkwijze. Maandelijks reflecteren de teams op elkaars voorlopige resultaten, stellen ze elkaar vragen en geven ze impulsen voor het vervolg. Ook worden externe inspirators betrokken om vanuit hun eigen expertise de kennis en inzichten van de deelnemers te verrijken. Met dit traject dagen we de deelnemers uit om los te komen van abstracte beschouwingen en concrete verbindingen te leggen tussen beleidsdoelstellingen en de daadwerkelijke projectpraktijk.

MEER INFORMATIE & INSCHRIJVEN

Lees hier wat deelname aan de eerste Nd Duurzaamheidschallenge voor het team van Rijksvastgoedbedrijf opleverde. Meer weten over de challenge? Neem dan contact op met Steven van Luipen via steven@neerlandsdiep.nl.

De aanmelding is gesloten.