6 maart 2018
Nd Webinar Denkpatronen herkennen

meld je aan ▾

In projecten neem je voortdurend beslissingen, van kleine tot zeer complexe, met verstrekkende gevolgen. Het is goed te bedenken dat er veelvoorkomende ‘mentale uitglijders’ zijn, die je beslissingen sterk kunnen beïnvloeden. In het Nd Webinar van 6 maart a.s. neemt psycholoog en publicist Suzanne Weusten, oprichter van de Denkacademie, de opleidingstak van De Argumentenfabriek, je mee in een aantal van die typische uitglijders. Meer bewustzijn op dit gebied helpt je denkpatronen te herkennen en je betere beslissingen te nemen, waardoor je uiteindelijk minder risico’s loopt, zo stelt Suzanne.

Suzanne Weusten

Handvatten bij complexe projecten

In het Nd Webinar legt Suzanne aan de hand van praktische voorbeelden en eenvoudige tests mentale uitglijders uit zoals de sunk-cost fallacy (het verlorenkosteneffect) en de confirmation bias. Mentale uitglijders zijn inherent aan de werking van ons brein, zo stelt Suzanne, maar dat betekent niet dat je je erbij moet neerleggen. In het Nd Webinar krijg je handvatten waarmee meer weloverwogen complexe beslissing kan nemen.
Suzanne werkte mee aan de tv-serie ‘Dat had je gedacht’ van Human en schrijft op de website van het programma blogs over denkfouten. Fragmenten uit de serie komen terug in het webinar ter ondersteuning en illustratie van haar verhaal.

Een kijkje in onze programma’s

Dit jaar nemen we je in de Nd Webinars mee in een aantal aansprekende onderdelen van onze individuele programma’s en Nd Teamleren. Suzanne verzorgt al jaren een goed gewaardeerd onderdeel in Nd Brug.
Je krijgt in een uur meer zicht op wat deelnemers daar meemaken. En ook als je zelf deelnemer of alumnus bent, is het interessant om deel te nemen.

Interessant voor jou?

Met behulp van praktische zelftesten en voorbeelden uit de praktijk van de bouw en infra, maakt dit Nd Webinar je bewust van hoe jouw brein je soms voor de gek houdt. Je krijgt bovendien praktische handvatten om betere beslissingen te nemen in jouw praktijk.

Meedoen

Dit Nd Webinar is digitaal bij te wonen op dinsdag 6 maart om 20.00 uur en duurt ongeveer een uur. Je ontvangt voorafgaand aan het webinar een mail met daarin een link die je bij het webinar brengt. Link niet ontvangen? Volg dan onderstaande instructies.
  • Meedoen op laptop of pc: open kort voor aanvang de link naar het webinar https://rwsppo.adobeconnect.com/ndwebinardenkpatronen/ vul je volledige naam (voor- en achternaam) in en klik op ‘Ruimte betreden’.
  • Met een app op smartphone of tablet: als je geen laptop of pc ter beschikking hebt, kun je de mobiele app gebruiken. Download de app voor iPad of iPhone of Android en installeer die op je telefoon of tablet. In de app gebruik je het adres voor het webinar https://rwsppo.adobeconnect.com/ndwebinardenkpatronen/ en log je in als gast met je volledige naam.
  • Vooraf testen: we raden je aan om vooraf te testen of je kunt inloggen, door bovenstaande instructies te volgen voor laptop, pc of via de app. De ruimte voor het webinar is een half uur voor aanvang geopend.

In een Nd Webinar kun je op een interactieve manier kennis en inspiratie opdoen. Je doet mee met een pc, laptop, tablet of smartphone. Benieuwd naar eerdere Nd Webinars? Kijk ze hier terug.

Aanmelden

Aanmelden Nd Webinar - 6 maart 2018
Sending