1 juni 2022
Tweedaagse workshop ‘De dynamiek van werken over organisatiegrenzen’ 1 en 2 juni (vol)

meld je aan ▾

In samenwerkingsrelaties wordt vertrouwd op vaardigheden in ‘leiden’ van samenwerkingsprocessen. Echter de meeste van ons hebben geleerd te concurreren en niet samen te werken. Traditionele leiderschapsmodellen zijn vaak niet toepasbaar in huidige samenwerkingsrelaties waar hiërarchische verhoudingen ontbreken. Tijdens deze tweedaagse workshop krijg je door middel van een simulatie inzichten in de dynamiek van het aangaan van relaties over organisatiegrenzen (meervoudige samenwerking). 

De simulatie is gebaseerd op een bestaande problematiek die ontstond op een eiland nabij Sint Petersburg, Rusland. Hierbij zijn zeven belangengroepen betrokken. De gebeurtenissen vinden plaats in reële tijd. Deelnemers leren over samenwerking over organisatiegrenzen en het leiden van organisatieprocessen, over interorganisationele relaties en grensrollen, terwijl ze zichzelf ontmoeten in de rollen die ze innemen en de manier waarop ze onbekende uitdagingen aangaan.

Wat kun je verwachten? 

Gedurende deze tweedaagse workshop wordt een simulatie gespeeld. Centraal in deze simulatie staat het opdoen van ervaringen in het aangaan van samenwerkingsrelaties tussen meerdere partijen, elk met eigen organisatiebelangen. De simulatie wordt gespeeld onder leiding van prof. dr. Sandra Schruijer, hoogleraar Organisatiewetenschappen aan de Universiteit Utrecht en prof. dr. Petru Curseu, hoogleraar Organizational Behaviour aan de Open Universiteit Heerlen. Sandra is vaste gastdocent bij Nd Kern. Petru en Sandra observeren en bespreken uitgebreid gezamenlijk de dynamiek die zich ontvouwd gedurende de simulatie, om deze processen te begrijpen en om alternatieve gedragingen te verkennen om zo effectieve samenwerking te kunnen realiseren.

Voor wie is deze workshop? 

Deze tweedaagse workshop is, als flankerende module, onderdeel van Nd Kern 20-22 en wordt ook opengesteld voor deelnemers en alumni van de individuele programma’s van Neerlands diep.

Programma

Deze tweedaagse workshop vindt plaats op woensdag 17 en donderdag 18 november 2021 in hotel Mennorode in Elspeet (inclusief overnachting). De simulatie duurt 5 dagdelen inclusief een nabespreking:

1 juni

 • 09:00 – Introductie op de simulatie
 • 10:00 – Simulatie
 • 12:30 – Lunch
 • 13:30 – Simulatie
 • 17:00 – Snack
 • 17:30 – 19:30 – Simulatie
 • 20:00 – Diner

2 juni

 • 09:00 – Simulatie
 • 09:30 – Review
 • 12:30 – Lunch
 • 13:30 – Review
 • 16:30 – 17:00 – Afsluiting simulatie

Kosten

Wij vragen geen financiële bijdrage voor deze tweedaagse workshop, maar we rekenen wel op jouw aanwezigheid en verwachten we dat je je aan de RIVM-richtlijnen houdt. Om de fysieke bijeenkomst onder de huidige coronaomstandigheden te organiseren, houden we toezicht op naleving voor de dan geldende maatregelen zoals de anderhalve meter afstand. Indien  je niet volledig bent gevaccineerd vragen we je om vooraf thuis een COVID test te doen en alleen te komen indien je goed getest bent en geen klachten hebt.

Informatie en aanmelden

Het maximum aantal aanmeldingen voor deze workshop is bereikt. Er is plek voor minimaal 20 en maximaal 25 deelnemers. De volgorde van aanmelding bepaalt de plaatsing voor deze workshop. Indien er niet voldoende belangstelling is wordt de simulatie vier weken voor aanvang geannuleerd.

Wil je meer weten? Neem dan contact op met programmamanager Marjan Lont via marjan@neerlandsdiep.nl of 06-13 26 53 28.

Dit formulier kan op dit ogenblik niet ingevuld worden