De geste van leiderschap

  • 13 maart 2020
  • Milie Man

Wat heeft de bouw- en infrasector nodig aan leiderschap nu de opgaves steeds ingewikkelder worden? Met deze vraag op zak ging Rudolf Cremer Eindhoven namens Neerlands diep langs bij Debbie van Noort (directeur Strukton Integrale Projecten), Roger Mol (directeur Transacties en Projecten Rijksvastgoedbedrijf), Stephan Steltman (projectmanager Ingenieursbureau Amsterdam) en Luc Boekesteijn (programmamanager Neerlands diep). Ook ging Rudolf langs bij hoogleraar filosofie van de managementwetenschappen René ten Bos. René heeft het over de geste van leiderschap.

Eerste podcast

In de bundel ‘Perspectieven op Leiderschap’ onder redactie van Jaap Boonstra schrijft René dat leiderschap in al haar goede en kwade vormen nooit resultaatgericht is. Met de term ‘geste’ introduceert René een soort van leiderschap dat binnen het bereik ligt van functionarissen, ambtsdragers en professionals. Ben jij benieuwd naar wat de gestische leider doet en naar de visie van bouw- inframanagers op hun leidinggevende rol, luister dan naar de eerste podcast van Neerlands diep met bespiegelingen over bouw- en infraprojecten.

Het geluid kan binnen de Citrix-omgeving van mindere kwaliteit zijn. We raden je aan om deze podcast buiten de Citrix-omgeving te beluisteren.

Nd Webinars

De serie verkennende Nd Webinars over de toekomst van het vak projectmanagement wordt met deze podcast afgesloten. In deze serie deelden opdrachtgevers en uitvoerende managers hun ervaring met vernieuwing van het vak. Externe deskundigen reflecteerden op deze ervaringen en voorzagen ze van een bredere context.

 

Feedback

Met deze podcast sluiten we niet alleen de serie Nd Webinars af, maar bekijken we ook de kansen die deze vorm biedt en of we vaker podcast gaan maken. We zijn dan ook benieuwd naar jullie reactie. Heb je de podcast geluisterd? Laat dan je reactie achter via onderstaand formulier.

Feedback podcast de geste van leider
Sending

Reageer

Ook interessant

  • Nieuws
  • Op expeditie tijdens de Nd Sociëteit

Deze bijzondere tijd waarin we vooral digitaal werken vraagt om nieuwe manieren om digitaal samen te werken. Met veel enthousiasme gingen daarom zo’n 50 deelnemers op donderdag 5 november en 3 december op expeditie tijdens de Nd Sociëteit. Lees hier alle tips om jouw online meeting energieker en effectiever te maken.

lees meer
  • Nieuws
  • Streven en floreren: Arjan van Dam over zijn promotieonderzoek

Arjan van Dam, arbeids- en organisatiepsycholoog, promoveerde aan de Erasmusuniversiteit op een onderzoek naar doeloriëntatie op het werk. Een van zijn conclusies: mensen die gericht zijn op het ontwikkelen van hun competenties en niet bang zijn om fouten te maken, zijn het gelukkigst in werk en leven. Organisaties die leergericht zijn hebben medewerkers die floreren en beter presteren. Hoe dat precies werkt legt hij uit in gesprek met Neerlands diep.

lees meer
  • Nieuws
  • Ethics by Design is een must

Waarom is Ethics by Design een must volgens hoogleraar Jeroen van den Hoven? Dit legde hij uit tijdens de eerste online Nd Masterclass ‘Goed opdrachtgeverschap van innovatieve projecten in organisaties’.

lees meer