De geste van leiderschap

  • 13 maart 2020
  • Milie Man

Wat heeft de bouw- en infrasector nodig aan leiderschap nu de opgaves steeds ingewikkelder worden? Met deze vraag op zak ging Rudolf Cremer Eindhoven namens Neerlands diep langs bij Debbie van Noort (directeur Strukton Integrale Projecten), Roger Mol (directeur Transacties en Projecten Rijksvastgoedbedrijf), Stephan Steltman (projectmanager Ingenieursbureau Amsterdam) en Luc Boekesteijn (programmamanager Neerlands diep). Ook ging Rudolf langs bij hoogleraar filosofie van de managementwetenschappen René ten Bos. René heeft het over de geste van leiderschap.

Eerste podcast

In de bundel ‘Perspectieven op Leiderschap’ onder redactie van Jaap Boonstra schrijft René dat leiderschap in al haar goede en kwade vormen nooit resultaatgericht is. Met de term ‘geste’ introduceert René een soort van leiderschap dat binnen het bereik ligt van functionarissen, ambtsdragers en professionals. Ben jij benieuwd naar wat de gestische leider doet en naar de visie van bouw- inframanagers op hun leidinggevende rol, luister dan naar de eerste podcast van Neerlands diep met bespiegelingen over bouw- en infraprojecten.

Het geluid kan binnen de Citrix-omgeving van mindere kwaliteit zijn. We raden je aan om deze podcast buiten de Citrix-omgeving te beluisteren.

Nd Webinars

De serie verkennende Nd Webinars over de toekomst van het vak projectmanagement wordt met deze podcast afgesloten. In deze serie deelden opdrachtgevers en uitvoerende managers hun ervaring met vernieuwing van het vak. Externe deskundigen reflecteerden op deze ervaringen en voorzagen ze van een bredere context.

 

Feedback

Met deze podcast sluiten we niet alleen de serie Nd Webinars af, maar bekijken we ook de kansen die deze vorm biedt en of we vaker podcast gaan maken. We zijn dan ook benieuwd naar jullie reactie. Heb je de podcast geluisterd? Laat dan je reactie achter via onderstaand formulier.

Feedback podcast de geste van leider
Sending

Reageer

Ook interessant

  • Nieuws
  • Online leren in tijden van corona – en daarna

Neerlands diep draaide in coronatijden door. We schakelden vanaf medio maart in korte tijd over naar zo veel mogelijk onlineactiviteiten, raakten gewend aan het online faciliteren en leerden wat wel en niet online werkt. Voorlopig blijven we veel online werken en vallen we alleen terug op face-to-face als het echt nodig is. We ontwikkelen ons online repertoire intussen door en breiden onze gereedschapskist voor online leren gestaag uit. En we bouwen verder aan een toekomstvast en adaptief ontwerp van ons totaalprogramma, ook voor de periode na corona.

lees meer
  • Nieuws
  • Ellen Visser over de kracht van Neerlands diep

Ellen Visser startte op 1 mei met haar ‘droombaan’, al was het vanwege corona geen ‘droomstart’. Een gesprek met de nieuwe directeur van Neerlands diep over de netwerkgedachte, omgaan met onzekerheden en het belang van een reflectieve vluchtheuvel.

lees meer
  • Nieuws
  • Nd Digitaal Leiderschap, programma over leiderschap in de digitale transformatie

Nd Digitaal Leiderschap is het vernieuwde programma van Neerlands diep voor projectmanagers. Waar het ‘oude’ Nd Tech ging over kennis van nieuwe technologie, besteden we in Nd Digitaal Leiderschap meer aandacht aan het omgaan en toepassen ervan in projecten. Inspiratie wordt afgewisseld met het werken met en aan (eigen) praktijkcases.

lees meer