De geste van leiderschap

  • 13 maart 2020
  • Milie Man

Wat heeft de bouw- en infrasector nodig aan leiderschap nu de opgaves steeds ingewikkelder worden? Met deze vraag op zak ging Rudolf Cremer Eindhoven namens Neerlands diep langs bij Debbie van Noort (directeur Strukton Integrale Projecten), Roger Mol (directeur Transacties en Projecten Rijksvastgoedbedrijf), Stephan Steltman (projectmanager Ingenieursbureau Amsterdam) en Luc Boekesteijn (programmamanager Neerlands diep). Ook ging Rudolf langs bij hoogleraar filosofie van de managementwetenschappen René ten Bos. René heeft het over de geste van leiderschap.

Eerste podcast

In de bundel ‘Perspectieven op Leiderschap’ onder redactie van Jaap Boonstra schrijft René dat leiderschap in al haar goede en kwade vormen nooit resultaatgericht is. Met de term ‘geste’ introduceert René een soort van leiderschap dat binnen het bereik ligt van functionarissen, ambtsdragers en professionals. Ben jij benieuwd naar wat de gestische leider doet en naar de visie van bouw- inframanagers op hun leidinggevende rol, luister dan naar de eerste podcast van Neerlands diep met bespiegelingen over bouw- en infraprojecten.

Het geluid kan binnen de Citrix-omgeving van mindere kwaliteit zijn. We raden je aan om deze podcast buiten de Citrix-omgeving te beluisteren.

Nd Webinars

De serie verkennende Nd Webinars over de toekomst van het vak projectmanagement wordt met deze podcast afgesloten. In deze serie deelden opdrachtgevers en uitvoerende managers hun ervaring met vernieuwing van het vak. Externe deskundigen reflecteerden op deze ervaringen en voorzagen ze van een bredere context.

 

Feedback

Met deze podcast sluiten we niet alleen de serie Nd Webinars af, maar bekijken we ook de kansen die deze vorm biedt en of we vaker podcast gaan maken. We zijn dan ook benieuwd naar jullie reactie. Heb je de podcast geluisterd? Laat dan je reactie achter via onderstaand formulier.

Feedback podcast de geste van leider
Sending

Reageer

Ook interessant

  • Nieuws
  • LEFdijk toont durf op duurzaamheidsgebied: ‘Vrijheid en vertrouwen nodig om kansen te grijpen’

De derde editie van de Nd Duurzaamheidschallenge staat voor de deur. Maar wat levert dit intensieve, half jaar durende programma eigenlijk op? Pioniers Waldo Molendijk en Fernand Hoogeveen van Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden vertellen over hun deelname.

lees meer
  • Nieuws
  • ‘Bijna zoals in de echte wereld’: Virtual Reality bij Nd Digitaal Leiderschap

In de ontwikkel- en leerprogramma’s van Neerlands diep blijven we elkaar digitaal ontmoeten. Het programma Nd Digitaal Leiderschap (voorheen Nd Tech) experimenteerde met een innovatief alternatief: de wereld van Virtual Reality.

lees meer
  • Nieuws
  • Programma Fietsparkeren sluit aan “Standaardiseren én maatwerk leveren.”

ProRail Fietsparkeren sluit aan bij het projectennetwerk van Neerlands diep. Drie teamleden vertellen over samenwerking, cofinanciering, goed opdrachtgeverschap, maar ook over creatieve oplossingen en werken in coronatijd.

lees meer