Deel 3 Kijken in de Spiegel: ontdekt

  • 26 februari 2018
  • Noel Houben

Wanneer zeg je iets wel en wanneer juist niet? Wat betekent deelname aan Nd Brug voor je huwelijk? Wie is de kolonel? En is lui zijn wel zo slecht? Vier projectmanagers van drie organisaties vertellen erover in het derde en laatste deel van korte film Kijken in de Spiegel. Dit keer staan hun ontdekkingen tijdens het volgen van Nd Brug centraal.

Kijken in de Spiegel volgt John van der Laarse van de gemeente Rotterdam, Marijke van Wely van de gemeente Utrecht en RWS’ers Winston Zuiverloon en Gerdine van Koppen. Ze vertellen openhartig over de intensieve ontdekkingstocht die ze meemaken tijdens achttien maanden Nd Brug.

Wat die ontdekkingstocht oplevert? Geen technische knowhow, modellen voor projectmanagement of het Ei van Columbus voor alle projectproblemen, zo maakt deel 3 van de film duidelijk. De winst ligt vooral op het persoonlijke vlak: meer inzicht in jezelf, je kracht, je beperkingen, je ambities, een betere versie van jezelf. Met alle positieve gevolgen van dien voor je werk, maar zeker ook voor je leven daarbuiten.

Informeel leider

“Ik ben socialer geworden. Het dominante, het drammerige is er wat vanaf.” “Ik ben misschien wel meer mezelf geworden dan ik eerder was.” “Door minder te doen, zet ik anderen in hun kracht. Het geeft mij de rust en het overzicht om meer te doen dan alleen brandjes te blussen.” “Als informeel leider kun je invloed uitoefenen, zonder eindverantwoordelijkheid te dragen. Dat was een eyeopener voor mij.” Bij wie welke uitspraak hoort en wat het betekent, zie je hierboven. Natuurlijk kun je ook deel 1 (leervraag) en deel 2 (ervaringen) van de film nog steeds bekijken.

Over Nd Brug

Nd Brug is het leerprogramma voor projectmanagers met drie tot vijf jaar ervaring, die de volgende stap in hun loopbaan willen zetten. In zeven bijeenkomsten van telkens twee dagen staat steeds één thema centraal. Project, team, projectomgeving en persoonlijke waarden; ze komen allemaal aan bod. Daarnaast werken de deelnemers aan hun persoonlijke ontwikkeling door middel van zelfstudie, praktijkopdrachten en de adviezen van coaches en ervaren collega’s. Na 250 contacturen en achttien maanden kunnen de projectmanagers hun certificaat behalen

Reageer

Ook interessant

  • Nieuws
  • Deel 2 Kijken in de Spiegel over ervaringen binnen Nd Brug

Wat is de succesformule van Nd Brug? Kunnen een paard en een kudde schapen je helpen om meer inzicht te krijgen in jezelf? En hoe ga je om met de discrepantie tussen je ideaalbeeld en je perceptie van de werkelijkheid? Over deze en andere onderwerpen vertellen vier projectmanagers van drie organisaties in deel 2 van de korte film ‘Kijken in de Spiegel’. In dit deel staan hun (leer)ervaringen tijdens het volgen van Nd Brug centraal.

lees meer
  • Nieuws
  • Kijken in de Spiegel Deel 1 over de Leervraag van deelnemers aan Nd Brug

Hoe zie ik de man met de zaag eerder aankomen? Kan ik beter leren loslaten en delegeren? Hoe organiseer ik de benodigde rugdekking van het management? En is het mogelijk om mens- en resultaatgericht werken in één persoon te verenigen? Zomaar een greep uit de dilemma’s waarmee vier projectmanagers van drie organisaties Nd Brug instappen. In deel 1 van korte film Kijken in de Spiegel staat hun leervraag centraal.

lees meer
  • Nieuws
  • Film Kijken in de Spiegel – Ervaringen van projectmanagers tijdens Nd Brug

Wil je weten hoe het is om deel te nemen aan een leerprogramma van Neerlands diep? Wat de deelnemers meemaken en wat het hen oplevert? Dan mag je Kijken in de Spiegel niet missen. Deze korte film volgt vijf deelnemers aan Nd Brug, het Brugprogramma, tijdens een intensieve persoonlijke ontdekkingstocht van achttien maanden.

lees meer