Film Kijken in de Spiegel – Ervaringen van projectmanagers tijdens Nd Brug

  • 29 november 2017
  • Noel Houben

 

Wil je weten hoe het is om deel te nemen aan een leerprogramma van Neerlands diep? Wat de deelnemers meemaken en wat het hen oplevert? Dan mag je Kijken in de Spiegel niet missen. Deze korte film volgt vier deelnemers aan Nd Brug, het Brugprogramma, tijdens een intensieve persoonlijke ontdekkingstocht van achttien maanden.

In de trailer bij dit artikel maak je kennis met de hoofdrolspelers: projectmanagers van Rijkswaterstaat en de gemeenten Rotterdam en Utrecht. De film gaat vervolgens in drie delen in op hun leervraag, de ervaringen die ze opdoen en de ‘oogst’ die anderhalf jaar Brugprogramma oplevert. Deze delen zullen de komende periode via onze website te zien zijn. De hoofdrolspelers van Kijken in de Spiegel nemen geen blad voor de mond en sparen zichzelf niet. Daarmee geven ze een uniek inkijkje wat deelname aan een leerprogramma als Nd Brug betekent, maar vooral ook brengt.

Over de hoofdrolspelers

Kijken in de Spiegel volgt vier ambitieuze projectmanagers die één ding gemeen hebben: ze willen grotere en meer complexe projecten gaan managen. Maar ze zijn onderling ook heel verschillend. Waar de één meer mensgericht wil worden, wil de ander zijn resultaatgerichtheid verbeteren. En waar de één beter wil leren omgaan met weerstanden, wil de ander juist zélf minder weerstand opwekken. John van der Laarse van de gemeente Rotterdam, Marijke van Wely van de gemeente Utrecht, RWS’ers Winston Zuiverloon en Gerdine van Koppen: stuk voor stuk komen ze heel anders uit het Brugprogramma dan toen ze erin stapten.

Over Nd Brug

Nd Brug is het leerprogramma voor projectmanagers met drie tot vijf jaar ervaring, die de volgende stap in hun loopbaan willen zetten. In zeven bijeenkomsten van telkens twee dagen staat steeds één thema centraal. Project, team, projectomgeving en persoonlijke waarden; ze komen allemaal aan bod. Daarnaast werken de deelnemers aan hun persoonlijke ontwikkeling door middel van zelfstudie, praktijkopdrachten en de adviezen van coaches en ervaren collega’s. Na 250 contacturen en achttien maanden kunnen de projectmanagers een certificaat behalen. Dat certificaat? Dat hebben de hoofdrolspelers van Kijken in de Spiegel uiteindelijk gekregen, verklappen we vast. Maar voor de weg daarnaartoe moet je toch echt de film bekijken.

 

Reageer

Ook interessant

  • Nieuws
  • Kijken in de Spiegel Deel 1 over de Leervraag van deelnemers aan Nd Brug

Hoe zie ik de man met de zaag eerder aankomen? Kan ik beter leren loslaten en delegeren? Hoe organiseer ik de benodigde rugdekking van het management? En is het mogelijk om mens- en resultaatgericht werken in één persoon te verenigen? Zomaar een greep uit de dilemma’s waarmee vier projectmanagers van drie organisaties Nd Brug instappen. In deel 1 van korte film Kijken in de Spiegel staat hun leervraag centraal.

lees meer
  • Nieuws
  • Deel 2 Kijken in de Spiegel over ervaringen binnen Nd Brug

Wat is de succesformule van Nd Brug? Kunnen een paard en een kudde schapen je helpen om meer inzicht te krijgen in jezelf? En hoe ga je om met de discrepantie tussen je ideaalbeeld en je perceptie van de werkelijkheid? Over deze en andere onderwerpen vertellen vier projectmanagers van drie organisaties in deel 2 van de korte film ‘Kijken in de Spiegel’. In dit deel staan hun (leer)ervaringen tijdens het volgen van Nd Brug centraal.

lees meer
  • Nieuws
  • Er was eens… Nd Teams 2024

De laven sliepen nog, Holle Bolle Gijs had zijn buik nog vol. De Efteling lag er nog stil bij toen een Arabische poortwachter op de vroege morgen de deelnemers van Nd Teams 2024 naar hun bestemming begeleidde. Sommigen konden hun bijna kinderlijke enthousiasme niet bedwingen. En terecht. Hoe vaak komt het nou voor dat je […]

lees meer