Gaan voor Duurzaam – A16 Rotterdam

  • 12 december 2018
  • Janine van Oosten
Met de onlineserie ‘Gaan voor Duurzaam’ wil Neerlands diep op een dynamische manier haar netwerk aanzetten om duurzaamheidsmaatregelen effectiever toe te passen in projecten door het laten zien van goede voorbeelden. Voor de vijfde en tevens laatste aflevering in de reeks gingen we op bezoek bij de A16 Rotterdam van Rijkswaterstaat en de combinatie De Groene Boog. Een duurzame tunnel onder een druk bezocht stadsbos, een flinke uitdaging. Wij spraken Stefan van der Voorn, contractmanager van Rijkswaterstaat en Harbert van der Wildt van het consortium De Groene Boog.

De onlineserie wordt gemaakt in samenwerking met Captain Co-creation, het netwerkcollectief voor young professionals uit de bouw- en infrastructuur van zowel opdrachtgevers als opdrachtnemers. Elke twee weken verschijnt er een nieuwe aflevering waarin twee captains de uitdaging aan om de ultieme duurzaamheidsles op te halen uit het project. Ga jij ook voor duurzaam?

HET CONCEPT

Om het onderwerp uit de analysestand te halen en projectmanagers wat meer praktische handvatten te bieden, heeft Neerlands diep een innovatieve aanpak bedacht. De serie ‘Gaan voor Duurzaam’ bestaat uit zes afleveringen van diverse bouw- en infrastructuurprojecten in Nederland, waarin per project wordt gezocht naar de ultieme les op het gebied van duurzaamheid. Benieuwd naar de andere projecten, bekijk hier de eerder verscheen afleveringen: aflevering 1: De Afsluitdijk , aflevering 2: 7 Square Endeavour, aflevering 3: Testomgeving Rijswijk en aflevering 4: Driebergen-Zeist.

Per aflevering gaan twee captains naar een – voor hen op dat moment nog onbekend – project, waar ze in gesprek gaan over duurzaamheid met de projectmanagers van opdrachtgevers- en opdrachtnemerszijde. Eenmaal op locatie krijgen de captains globale informatie over het project, zodat ze zich ter plekke kunnen voorbereiden. De bedoeling is om per project de ultieme les op te halen over duurzaamheid. Wat werkt er in de praktijk?  Welke maatregelen zijn het meest effectief? Hoe pas je de maatregelen toe? Wat komt er bij kijken? En zijn de genomen maatregelen ook makkelijk toepasbaar in andere projecten?

ND DUURZAAMHEIDSCHALLENGE

Neerlands diep start op 24 januari 2019 een duurzaamheidschallenge voor deelnemers en alumni van Nd Brug, Nd Kern en Nd Top en betrokkenen uit het Nd Projectennetwerk. In deze challenge werk je aan een concrete uitdaging rond de verduurzaming van jouw project. Je werkt samen met een verbeterteam en wordt hierin begeleid door Neerlands diep. Met deze challenge geven we concreet invullingen aan de oproep in het op 10 oktober jl. verschenen Manifest versnelling duurzame bouw- en infraprojecten. 

Ga jij ook voor duurzaam en wil je meer weten over de Nd Duurzaamheidchallenge? Lees hier het hele artikel en meld je aan. 

 

Reageer

Ook interessant

  • Nieuws
  • Gaan voor Duurzaam: Aflevering 4 – Driebergen-Zeist

Voor de vierde aflevering in de reeks gingen we op bezoek bij de Stationsgebied Driebergen-Zeist. Waar midden in het groen een duurzaam station wordt ontwikkeld. We spraken Karin van Helmond (ProRail) en Guido Nijenhuis (BAM).

lees meer
  • Nieuws
  • Gaan voor Duurzaam: Aflevering 3 – Testomgeving Rijswijk

Voor de derde aflevering in de reeks gingen we op bezoek bij de Testomgeving Rijswijk van het Rijksvastgoedbedrijf. Hier worden nieuwe innovatieve en duurzame oplossingen getest voor deze in de gebouwen van de rijksoverheid worden geïmplementeerd.

lees meer
  • Nieuws
  • Lancering nieuwe onlineserie Gaan voor Duurzaam – Aflevering 1: De Afsluitdijk

Duurzaamheid krijgt ook binnen Neerlands diep steeds meer plek. Met de zes-delige onlineserie ‘Gaan voor Duurzaam’ wil Neerlands diep op een dynamische manier haar achterban aanzetten om duurzaamheidsmaatregelen effectiever toe te passen in projecten. De eerste aflevering van de serie is bij De Afsluitdijk.

lees meer