Nd Teams 2018 – Het geheim van een gelukkig huwelijk: het recept voor meervoudig samenwerken?

  • 03 december 2017
  • Janine van Oosten

Het is steeds gebruikelijker om met meerdere partijen samen te werken om de opdracht voor elkaar te krijgen. Dat is mooi maar ook best ingewikkeld. Elke partij heeft zijn eigen kijk op de wereld, eigen belangen en achterban en toch moet je het samen doen. Net als in een huwelijk. Wat is nu het geheim van een goed huwelijk en wat kunnen wij daar in onze professionele praktijk van leren? Dat gaan we gezamenlijk verkennen tijdens Nd Teams 2018 op donderdag 25 januari. Nd Teams is het teamevent van Neerlands diep. Hier delen de projectteams uit ons netwerk in wisselende verbanden kennis en ervaringen met elkaar. En, minstens zo belangrijk, het is de plek om nieuwe contacten te leggen met collega’s van andere projecten.

Een lang en gelukkige samenwerking

Tijdens Nd Teams neemt Paulien Timmer, schrijver van het boek Lang + Gelukkig die 100 echtparen heeft geïnterviewd die al meer dan 40 jaar gelukkig bij elkaar zijn, ons mee om samen dit geheim samen te ontrafelen.

Samenwerken met verschillende partners brengt spanningen en uitdagingen met zich mee. Bij een meervoudige opgave is de traditionele manier van samenwerken en taakverdeling niet meer voldoende. Het vraagt een naar buiten gericht en adaptieve houding, vertrouwen op kennis, kwaliteit en vakmanschap, maar ook optimaal samenwerken. Je moet elkaar leuk (gaan) vinden. Maar hoe doe je dat? Paulien ontdekte onder andere dat de echtparen echt oog hadden voor elkaars belangen en dat alleen door beide 100% te geven, je samen de relatie succesvol maakt.

Wil je meer weten over het geheim van een goed huwelijk en hoe je de eenvoudige interventies die Paulien ontdekt heeft, zelf kunt toepassen in een meervoudige samenwerking? Kom dan samen met je team naar Nd Teams 2018. Dit keer is Nd Teams in de Nieuwe Kerk in Den Haag, geheel in stijl met het thema.

Paulien Timmer – www.lang+gelukkig.nl

In co-creatie

Het teamevent van Neerlands diep organiseren we dit jaar in samenwerking met Captain Co-creation, hét netwerkcollectief voor young professionals uit de bouw- & infrasector van zowel opdrachtgevers en opdrachtnemers.

Blijf op de hoogte

Speciaal voor Nd Teams 2018 hebben we een webpagina ontwikkeld waar de laatste informatie staat. Uiteraard houden we de deelnemers op de hoogte van nieuws en meer informatie rondom het teamevent via de mail.

Nu inschrijven

Nd Teams is het evenement waar je met je projectmanagementteam naar toegaat, het is exclusief voor projecten uit het projectennetwerk en voor projectteams van deelnemers en alumni van de leerprogramma’s. Inschrijven kan alleen vanaf minimaal 3 personen en maximaal 7 personen. Reserveer donderdag 25 januari 2018 in jullie agenda en meld je aan met je projectteam via het aanmeldformulier.

 

Reageer

Ook interessant

  • Nieuws
  • Nd Teams 2017 De terugblik op omgaan met paradoxen

“Vertrouw op uw intuïtie en inzicht” Wim Pijbes 150 Projectmedewerkers van 28 projecten namen op donderdag 26 januari deel aan Nd Teams 2017. Geïnspireerd door kunst, Wim Pijbes en vooral ook door elkaar gingen ze in Utrecht in gesprek over hun projectmanagement paradoxen. Een impressie in de voetsporen van één projectmanager en één team.

lees meer
  • Nieuws
  • ‘Mentale kussens’ opgeschud tijdens Nd Zomergast 2023

Rotterdam was het decor voor Nd Zomergast 2023. Met de Erasmusbrug op de achtergrond, schudde prof. dr. Ap Dijksterhuis (Hoogleraar, psycholoog en schrijver) de ‘mentale kussens’ van aanwezigen op. Nd Zomergast stond in het teken van Verwondering; het thema dat dit academisch jaar centraal staat. Als kers op de taart sloten de deelnemers de middag […]

lees meer
  • Nd Duurzaamheidschallenge – Maas 2050: Duurzaam bouwen aan veilige Limburgse dijken

Zeven projectteams zijn de Nd Duurzaamheidschallenge aangegaan. In vier inspiratiesessies en twee reflectiesessies dagen zij zichzelf en elkaar uit om samen stappen te zetten in het realiseren van hun verduurzamingsambities. We volgen de teams gedurende dit traject in een reeks artikelen en bevragen de verschillende teams over hun opgave, leerdoelen en ervaringen. Strengere veiligheidseisen (de […]

lees meer