Team

Maaike Hielkema

“Nergens anders vind je een platform waarbinnen deze unieke kennis ontsloten wordt.”

Wat ik doe

Bij Neerlands diep ben ik verantwoordelijk voor het account- en relatiemanagement. Ik beheer de budgetten, houd de effectiviteit in het oog, coördineer, help het proces begeleiden en programmeren. Ook zorg ik voor het onderhoud van de relaties met de huidige partners en onze doelgroep en ga nieuwe relaties aan met bijvoorbeeld de Waterschappen en TenneT, maar ook internationaal met Zweden en België. Binnen de Raad van Toezicht, Raad van Advies en de Klantenraad heb ik de rol van secretaris. Tevens ben ik gecertificeerd coach en teamcoach. Naast mijn werk voor Neerlands diep ben ik een aantal uur per week beschikbaar binnen de coachpool van Rijkswaterstaat.

Achtergrond

Ik studeerde Sociale Geografie aan de Universiteit Utrecht met als specialisatie Economische Geografie en afstudeeronderzoeken voor Rijkswaterstaat en Landside Schiphol. Sinds 1996 werk ik bij Rijkswaterstaat, waar ik brede ervaring opdeed in verschillende functies. Die ervaring komt uitstekend van pas binnen Neerlands diep. Ik weet hoe het is om in projecten te werken. Zo werkte ik aan de planstudie-fase Coentunnel en aan de wegverbreding van de A2 bij Utrecht. Bij het Bereikbaarheidsoffensief Randstad was ik programmacoördinator. Gedurende mijn loopbaan verlegde ik mijn aandacht van de inhoud naar het proces en vervolgens naar de menselijke kant van het werk. Die ervaring zet ik graag in voor Neerlands diep.

Kracht van Neerlands diep

De programmering en goede communicatie vormen de backbone van het netwerk. We hebben een liaison met de universiteiten en kunnen de meest deskundige mensen in Nederland op gebied van hoogwaardige infrastructurele- en bouwprojecten contracteren op hun specialisme, óf we hebben hen al in huis. Van grote toegevoegde waarde vind ik hoe de projectteams van elkaar leren. De uitdaging daarbij is om onze leden, die keihard werken binnen complexe projecten, te blijven stimuleren om de tijd te nemen om kennis te delen en te leren van elkaar. Nergens anders vind je een platform waarbinnen deze unieke kennis, tussen verschillende publieke partners, gedeeld en ontsloten wordt.