27 november 2018
Nd Topics Gedeeld opdrachtgeverschap

meld je aan ▾
Het is niet heel verrassend als we zeggen: er is geen project meer dat je alleen kan doen. De nieuwe werkelijkheid is dat bijna alle projecten complexe opgaven zijn, met vele partijen, veel belangen en ambities, verschillende opdrachtgevers en bijbehorende dynamiek. Heb je als projectmanager het daarmee te doen, of kun je in het belang van het resultaat van het project daarop invloed uitoefenen? Tijdens het Nd Topics van donderdag 27 november a.s. gaan we dit onderwerp, gedeeld opdrachtgeverschap, met elkaar verkennen en verdiepen aan de hand van concrete voorbeelden en gaan in gesprek over wat dit voor onze praktijk betekent.

Verschillende perspectieven

Gedeeld opdrachtgeverschap kan zich in verschillende gedaanten openbaren. Van één opdrachtgever namens de rest van de partijen met een vooraf vastgesteld vastomlijnd plan, tot en met sterke diversiteit van opdrachtgevers in alle fases van het project. Daarbij loop je als projectmanager tegen vragen op als: Met wie heb ik allemaal te maken? Zijn ze allemaal even belangrijk? Hoe geef ik dan sturing aan het project? En wat betekent dit voor mijn team?

Vanuit het project bekeken

In deze Nd Topics verkennen we opdrachtgeverschap vanuit vier projecten, die ieder met een andere verwevenheid van opdrachtgevers te maken hebben. Ieder gaan ze op eigen wijze met deze complexiteit om. Is het opdrachtgeverschap eenduidig geregeld of heb je een minder soepele dans te maken met vele partijen? Aan de hand van de voorbeelden krijgen we een beeld van de cruciale issues en hoe je daarmee kunt omgaan. Vaak nog niet een uitgekristalliseerde aanpak, maar praktijkervaringen wat wanneer goed werkte en wat niet. Daarmee werken we tegelijk aan de verdere ontwikkeling van het vak projectmanagement.

Interessant voor jou?

Herken je de geschetste uitdagingen van gedeeld opdrachtgeverschap? Heb je zelf ervaring die je graag naast die van anderen zou leggen? Wil je meer praktijkervaringen horen van collega’s? Dan is deze topic interessant voor jou.

Praktische informatie

Deze Nd Topics is op dinsdag 27 november 2018 van 15.30 tot 17.00 uur, met aansluitend een netwerkborrel tot 18.00 uur. De inloop is vanaf 15.00. De locatie is centraal in het land, omgeving Utrecht en wordt binnenkort bekend gemaakt.

Aanmelden

Je kunt hier alvast je plaats reserveren. We houden je nog op de hoogte over de praktische zaken, zoals de locatie.

Aanmelden Nd Topic Gedeeld opdrachtgeverschap 27 november 2018
Sending