23 augustus 2024
Denk jij mee over opgavegericht werken?

Projecten zijn in toenemende mate verknoopt met andere ruimtelijke en maatschappelijke vraagstukken. Dit vraagt om opgavegericht werken: vanuit een integrale gebieds- of programmatische opgave het stakeholdernetwerk binnen en buiten de overheid betrekken, mobiliseren en activeren.

Het is de ambitie van Neerlands diep om de professionals uit onze doelgroep vaardiger te maken in het integraal managen van complexe ruimtelijke multistakeholderopgaven. Een deel van het aanbod van Neerlands diep speelt al nadrukkelijk in op opgavegericht werken. Wij willen het aanbod verder doorontwikkelen en dat willen we graag samen doen met de mensen in ons netwerk.

Gespreksagenda opgavegericht werken

Wat er bedoeld wordt met opgavegericht werken, daarover verschillen de inzichten. Dat heeft ons onder andere geïnspireerd om een gespreksagenda voor opgavegericht werken te ontwerpen. Zo’n gespreksagenda, met de relevante aspecten rond een onderwerp, gebruiken we al in onze Nd Spiegel. We denken dat deze behulpzaam kan zijn in verschillende fases van het werken aan een opgave, juist omdat het helpt om scherp te maken waar het over gaat en ook om eventuele blinde vlekken op te sporen.

Deze gespreksagenda willen we graag testen en aanvullen met de mensen voor wie deze is bedoeld. Voor jou dus, als deelnemer aan het netwerk van Neerlands diep die te maken heeft of denkt te gaan krijgen met opgavegericht werken.

Graag zouden wij op vrijdag 23 augustus van 10.00 uur tot 12.30 uur in Utrecht met maximaal 10 geïnteresseerden een slag maken op deze gespreksagenda.

De vragen die we daarbij hebben zijn

  • Wat vind je van het idee van de gespreksagenda?
  • Heb je vragen, aanvullingen of suggesties ten aanzien van de inhoud?
  • Welke toepassingen zie je voor deze agenda en zie je andere leerbehoeftes over opgavegericht werken?

Als een van de deelnemers zijn project/opgave in wil brengen kunnen we de gespreksagenda daarop toepassen.

Doe je mee? Meld je dan aan door uiterlijk 12 augustus een mail te sturen aan Alijd.Bunge@rws.nl.

Algemene informatie

Datum: vrijdag 23 augustus
Tijd: 10:00 – 12:30 uur
Locatie: Omgeving Utrecht
Aanmelden: alijd.bunge@rws.nl, voor 12 augustus.

Met vriendelijke groet,

Alijd Bunge, Steven van Luipen en Evert Hageman