4 juni 2015
Café College: leadershipchallenge

Op donderdag 4 juni organiseren we weer een Café College. Er is al vaker gesproken over de vraag “wat doe je als er in jouw project plotseling iets onverwacht gebeurt?”. Meestal blijft het dan bij erover praten en proberen je voor te stellen. Maar wat als je nu écht geconfronteerd wordt met een onverwachte gebeurtenis? Hoe handel je dan? En wat betekent dat voor jouw project?

Café College

Leadershipchallenge

Projectmanagers Frans de Kock van Schiphol-Amsterdam-Almere bij Rijkswaterstaat, Karin van Helmond van station Arnhem bij ProRail, Michiel Cadenau van Tennet en Peter Stam, programmamanager bij ProRail hebben dankzij een training, vergelijkbaar met die voor de special forces van defensie, ontdekt hoe zij met onverwachte zaken omgaan. Special forces worden voortdurend getraind in het adequaat en snel reageren op onverwachte situaties. Karin, zegt over haar ervaring tijdens deze zogenaamde leadershipchallenge: “Je ervaart hoe je in en met je team maximaal effect bereikt in complexe en onzekere situaties. En je wordt je bewust van jouw leiderschapskwaliteiten onder hoogspanning.”

Parallellen met projectpraktijk

Speciaal voor Neerlands diep is het programma van de leadershipchallenge door Hans Heyda en Simon Peijnenborgh aangepast. Hans en Simon hebben beiden gediend bij de special forces en weten goed waar ze het over hebben. Bereid je dan ook voor op een levensechte ervaring!Tijdens het Café College gaan we in vier groepen uiteen. In een simulatiespel leer je te denken en te acteren als een lid van special forces. Frans de Kock zegt over zijn challenge: “Ik was verwonderd over de opmerkelijke parallellen tussen de context van wat special forces doen, en wij in onze dagelijkse projectpraktijk.” Dit Café College is speciaal voor projectmanagers die voorbereid willen zijn op het onverwachte.

Datum en tijden

Donderdag 4 juni 2015

Inloop: 14.30 uur

Start: 15.00 uur

Borrel: 18.00 uur

Locatie

Louis Hartloopercomplex

Tolsteegbrug 1

3511 ZN Utrecht

Meer informatie

Wil je meer weten over dit Café college? Neem dan contact op met programmamanager Guido Kwikkers via guido@neerlandsdiep.nl of 06-53873609.