17 september 2015
Café College, Ook zo genoeg van VTW-gedoe?

Het afhandelen van verzoeken tot wijziging (VTW’s) kost in projecten veel tijd, geld en energie en veroorzaakt vaak spanningen in de relatie tussen opdrachtgever en opdrachtnemer. ProRail heeft daarom van het reduceren van het aantal VTW’s een speerpunt gemaakt en boekt daarmee mooie resultaten. In deze bijeenkomst onderzoeken we hoe we de initiatieven van ProRail om te verbeteren, kunnen verbreden en toepassen in de eigen projectpraktijk.

Nd_banner_VTW's_1

ProRail zet in op het verminderen van het aantal VTW’s en het optimaliseren van de afhandeling. Hiervoor werd begin 2014 een helder en meetbaar doel gesteld: het halveren van het aantal VTW’s in twee jaar tijd. ProRail ligt op schema om dit doel eind dit jaar te bereiken. Implementatiemanagers van het VTW-verbetertraject Johan de Vries  ziet grote verbetermogelijkheden in de voorfase van projecten, maar ook in lopende projecten worden resultaten geboekt. Johan deelt zijn ervaringen en lessen aan de hand van concrete voorbeelden uit de praktijk.

De praktijk van projecten

Als deelnemer verken je mede op basis van de lessen van Johan  de mogelijkheden en kansen om VTW’s te reduceren en de afhandeling te optimaliseren in jouw project en in die van anderen. Aan het einde van de sessie bundelen we de oogst. Zo gaan alle deelnemers naar huis met concrete mogelijkheden op zak om verbeteringen in hun project door te voeren.

Voor wie?

Deze bijeenkomst is vooral interessant als je VTW’s als probleem, gedoe of energielek ervaart in je project. Het maakt daarbij niet uit in welke fase je project zich bevindt. Grootste winst is te behalen aan de voorkant (contractvorming en aanbesteding), maar ook in de realisatiefase valt nog veel te verbeteren, vooral aan de afhandeling van VTW’s. Mogelijk heb je zelf ook ervaring met VTW-verbeterinitiatieven.

Datum, tijd en locatie

Het Café College vindt plaats op donderdag 17 september van 14.30 tot 17.00 uur, met een afsluitende netwerkborrel. De locatie is Seats2Meet Utrecht, Moreelsepark 65. De routebeschrijving vind je hier.

Aanmelden

Aanmelden kan tot en met 11 september via info@neerlandsdiep.nl. Wil je meer weten? Dan kan je contact opnemen met Steven van Luipen op steven@neerlandsdiep.nl of 06-24855463.