10 juni 2021
Interactieve sessie Nd Alliantieleren

meld je aan ▾

Het afgelopen jaar hebben de managementteams van vier verschillende allianties hun kennis, ervaringen en dilemma’s gedeeld in het programma Nd Alliantieleren. Op donderdag 10 juni 2021 delen deze teams graag de lessen en inzichten die ze tijdens het doorlopen van het programma hebben verworven. Mede namens de teams nodigen we jou hierbij graag uit om deze interactieve online sessie van 14:00 tot 17:00 uur bij te wonen.

Het doel van het programma Nd Alliantieleren was tweeledig: van elkaar leren hoe de werking van de allianties verbeterd kan worden en het creëren van een voedingsbodem waarin het bestaansrecht van (toekomstige) allianties versterkt kan worden.

De volgende allianties deden mee:
 • GraafReinald Alliantie (project: Dijkversterking Gorinchem – Waardenburg)
  Waterschap Rivierenland + combinatie Waalensemble (Heijmans, GMB, De Vries & Van de Wiel, Royal HaskoningDHV)
 • Alliantie Markermeerdijken (project: Versterking Markermeerdijken)
  Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier + combinatie Boskalis en VolkerWessels ondernemingen
 • Alliantie Zwaluw (project: Spooruitbreiding Zwolle – Herfte)
  ProRail + combinatie NoorderSpoort (VolkerWessels ondernemingen)
 • Lingense Alliantie (project: Spooromgeving Geldermalsen)
  ProRail + combinatie Dura Vermeer en Mobilis
De bijeenkomst is interessant voor mensen die in hun werk betrokken zijn bij het inrichten van allianties (beleidsmakers en beslissers) en voor mensen die geïnspireerd willen worden over de wijze waarop je een samenwerking tussen opdrachtgever en opdrachtnemer op een goede manier kunt conditioneren (projectmanagers en hun teamleden).
Tijdens de bijeenkomst staan we stil bij de bedoeling (waarom een alliantie?), de inrichting (hoe zet je een alliantie op?) en de werking (hoe werkt een alliantie in de praktijk?). Hierbij gaan we onder meer dieper in op de verschillen tussen de verschillende allianties en de lessen voor de inrichting vanuit de ervaringen met de werking in de praktijk.
Wil je deze online sessie van Nd Alliantieleren bijwonen, meld je dan voor donderdag 3 juni 2021 aan via onderstaand formulier:

Dit formulier kan op dit ogenblik niet ingevuld worden