28 mei 2024
Nd Masterclass – Creatief problemen oplossen met Virtual Reality

meld je aan ▾

Let op: de Nd Masterclass van 27 mei is vol, er zijn alleen nog plaatsen voor 28 mei. Voor 27 mei kun je je aanmelden voor de reservelijst.

Sta jij met jouw projectteam voor complexe uitdagingen? Dit vraagt soms om het herdefiniëren van de manier waarop je denkt en handelt, bijvoorbeeld door buiten de gebaande paden te treden en nieuwe mogelijkheden te verkennen. Zo creëer je de beweging en verandering die nodig is om verder te komen met jouw uitdagingen.  Innovatieve oplossingen vinden is geen talent, maar een manier van denken en handelen die je kunt aanwakkeren en leren. In deze Nd Masterclass ga je dit ervaren met behulp van VR technologie en creatieve denktechnieken.

Wetenschap en Virtual Reality

Dr. Simone Ritter heeft een vooruitstrevend trainingsprogramma ontwikkeld waarin je door een aantal wetenschappelijk onderbouwde virtuele ruimtes geleid wordt om openheid te bevorderen en belemmeringen op cognitief en emotioneel niveau weg te nemen tijdens de verschillende fasen van een probleemoplossingsproces. Hierdoor worden diepere niveaus van creatief denken toegankelijk. Deelnemen aan deze Nd Masterclass is op zichzelf al een buitengewoon inspirerende ervaring die je creatieve denkvermogen stimuleert. Daarnaast krijg je verschillende creatieve denktechnieken mee, waarmee je in je eigen projectomgeving kunt gaan experimenteren.

Over Simone Ritter

Simone is Associate Professor Marketing en Innovatie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, ondernemer en spreker. Ze is op haar plek wanneer men ‘iets nieuws’ wil creëren en inspiratie en visie essentiële ingrediënten zijn. Kenmerkend zijn haar analytisch vermogen in combinatie met een scherpe intuïtie, haar aanstekelijke enthousiasme en haar kracht om co-creatie tot stand te brengen. ​

Met het oprichten van ACT VR-supported Training Programs volgt ze haar passie om wetenschappelijke kennis te vertalen naar concrete toepassingen en actief bij te dragen aan positieve verandering in organisaties en de maatschappij.

Programma op hoofdlijnen

  • Inspiratieshot ‘Psychologie van creativiteit en innovatie’
  • Oefening navigatie in Virtual Reality en werkwijze
  • Introductie vraagstelling
  • Ideeën expeditie en presentatie ideeën oogst
  • Introductie ideeën selectie
  • Ideeën selecties
  • Implementatie intentie
  • Reflectie en afsluiting

Tijdens de Nd Masterclass gaan we het experiment aan: op basis van de ervaringen van de deelnemers gaan we onderzoeken of we VR vaker in kunnen zetten in onze programma’s. Deelnemen aan deze Nd Masterclass betekent daarmee ook dat je meewerkt aan de evaluatie van de dag met het oog op mogelijke bredere toepassing van VR in de programma’s van Neerlands diep.

Datum en locatie

Datum: dinsdag 28 mei (sessie maandag 27 mei is vol)
Locatie: Gardens Business Centre, Utrecht (Oudlaan 4, 3515 GA Utrecht)
Voor wie: Deelnemers en alumni van individuele programma’s en het projectennetwerk.

 

Aanmelden

De sessie van maandag 27 mei is vol, alleen aanmelden voor de reservelijst is nog mogelijk. Op dinsdag 28 mei 2024 vindt een tweede editie van deze Nd Masterclass plaats. Aanmelden kan via onderstaand formulier.

Aanmelden Masterclass - Reservelijst - Creatief problemen oplossen met Virtual Reality
Ik meld me aan voor:
Sending