24 oktober 2023
Nd Masterclass – Jouw project in ander licht (VOL)

meld je aan ▾

De masterclass is helaas al vol. Je kunt je nog aanmelden voor de reservelijst.

 

“Jouw verborgen kwaliteit als start van een nieuwe projectdynamiek”

Op dinsdag 24 oktober kijk jij al uitzoomend naar jouw project in de Nd Masterclass met Marieke Verhoef en Berry Nijveld. Je wordt je gewaar hoe jij en anderen zich verhouden tot jouw project en tot elkaar.

In projecten praten we logischerwijs veel over ontwerp, risico’s, planning, kosten en bijvoorbeeld randvoorwaarden. Wat het project voor onszelf en voor andere betrokkenen persoonlijk betekent en hoe wij allen ook persoonlijk geraakt worden door gebeurtenissen in het project, daar spreken we minder over. Terwijl hoe we ons verhouden tot het project en tot elkaar, van grote invloed kan zijn op de projectdynamiek en op het bereiken van een succesvol eindresultaat.

De bedoeling van de Masterclass

In je verhouding tot de ander en tot je project, toon je je kwaliteiten. Kwaliteiten, zoals daadkracht of compassie, die jou als projectmanager vaak ver hebben gebracht. In deze Masterclass word je gewaar welke kwaliteiten je als default laat schitteren, dan wel verborgen houdt. Je gaat ervaren hoe je jouw verborgen kwaliteit in het licht zet en dit het startpunt maakt van een nieuwe projectdynamiek.

Programma en uitgangspunten

In ons dagelijks handelen tonen we ons levensverhaal. Als kind hebben we kwaliteiten ontwikkeld die ons hebben geholpen de plek te bereiken waar we ons nu bevinden. Andere kwaliteiten hebben we wellicht minder aandacht kunnen geven. Het geeft vaak een gevoel van opluchting als we onze verborgen kwaliteit meer ruimte geven. Je voelt je krachtiger als alles wat je in je hebt, er ook daadwerkelijk mag zijn.

Zelf ervaren en gewaarworden staan centraal in deze training. We werken met systemische opstellingen. Fysiek in de ruimte de context met een ouderfiguur ervaren waarin je je kwaliteiten hebt ontwikkeld, en andere kwaliteiten wellicht op de achtergrond zijn geraakt. Door middel van een projectopstelling word je gewaar welke kwaliteit je in jouw projectcontext in een automatisme op de voorgrond zet of juist verborgen houdt. Je gaat ervaren hoe je met jouw verborgen kwaliteit weer aanboort, je steviger staat en meer in balans bent. Je wordt gewaar hoe jouw balans de ander uitnodigt om ook steviger in zijn schoenen te gaan staan.

Systemisch werken is een van de uitgangspunten van onze benadering. Met de systemische benadering leer je op identiteitsniveau, waardoor je ontdekkingen een verreikende doorwerking kunnen hebben.

In de ochtend ligt je focus meer op jezelf, in de middag ga je jezelf in jouw projectcontext nader onderzoeken.

Voorbereiding

Een week van tevoren ontvang je informatie met de inhoudelijke materie over de Nd Masterclass. Ook vragen we je om alvast na te denken welke vragen er bij jou leven en welke projectcontext je nader wilt onderzoeken.

De trainers

Marieke Verhoef Berry Nijveld
Ik ben opgeleid als Socioloog aan de Universiteit van Amsterdam, als Gestalt-trainer bij het Nederlandse Gestalt Instituut en later als Systemisch trainer/coach bij onder meer Phoenix Opleidingen. Na 5 jaar als Trainer/adviseur Schoonderwoerd & Partners te hebben gewerkt, heb ik gedurende 20 jaar diverse projectmanagement- en leiderschapsrollen vervuld bij Corus IJmuiden, ProRail ICT en ProRail Projecten. Na mijn expertise te hebben verdiept met Systemisch werken, ben ik in 2022 teruggekeerd naar mijn geliefde trainersvak. Ik ben opgeleid als Toegepast Onderwijskundige aan de Universiteit Twente en als (Systemisch) trainer/coach bij het Co-Active Training Institute, de Vanto Group en Phoenix Opleidingen. Naast mijn werk als Opleidingsontwerper en HRD Adviseur bij PricewaterhouseCoopers en de Erasmus Universiteit Rotterdam, heb ik 15 jaar ervaring als executive coach en leiderschapstrainer bij onder meer de Nederlandse Politie, het Zorginstituut, Erasmus MC en diverse commerciële organisaties.

Voor wie?

Deze Masterclass is bedoeld voor deelnemers van individuele programma’s, alumni en projectmanagers die met hun project lid zijn van het Nd netwerk.

Algemene informatie

Datum: 24 oktober 2023
Tijd: 09:30 – 17:00 uur
Locatie: Antropia (Landgroed de Reehorst) – Hoofdstraat 8, Driebergen
Aanmelden: De masterclass is helaas al vol. Je kunt je nog aanmelden voor de reservelijst.

Aanmelden reservelijst

Aanmelden Masterclass 24 oktober 2023 (reservelijst)
Sending