24 mei 2022
Nd Masterclass – ‘Meesterschap in dynamische, complexe projecten’ 24 en 25 mei

meld je aan ▾

 

Leren houdt nooit op. Vanuit deze gedachtegang organiseert Neerlands diep voor deelnemers en alumni van Nd Brug, Nd Kern en Nd Top de exclusieve Nd Masterclass ‘Meesterschap in dynamische, complexe projecten’ onder leiding van Shirine Moerkerken. In deze Nd Masterclass kijk je naar de projectdynamieken door de bril van het ‘sociaal constructionisme’. Deze Nd Masterclass vindt plaats op dinsdag 24 en woensdag 25 mei 2022. Interesse? Schrijf je snel in!

Bij complexe projecten willen diverse partijen (vaak) gezamenlijk iets tot stand brengen, allemaal met goede intenties. Soms verzandt dit echter en ontstaat er ‘gedoe’, een impasse. Iedere partij lijkt op een andere manier de werkelijkheid te definiëren en er op een andere manier betekenis aan te geven. Die beelden blijven vaak impliciet en matchen niet. Hoe kun je in dit geval als projectmanager de dynamiek hanteren zonder te simplificeren? Kan je als projectmanager zo’n impasse doorbreken door anders naar de werkelijkheid en de bijbehorende dynamiek te kijken? Door vanuit de bril van het ‘sociaal constructionisme’ te kijken, kun je meer ruimte ervaren, fatsoenlijk schuren en van daar uit nieuwe handelingsperspectieven creëren om uiteindelijk beweging tot stand te brengen. De dynamiek van een project is hierbij niet langer de oorzaak van een impasse, maar een opmaat naar een ander of breder perspectief.

Wat kun je verwachten? 

Tijdens deze Nd Masterclass verkennen wij samen met jou de ambitie en onderzoeken wat de stretch daarvan is. Tevens puzzelen we op de complexiteit van jouw project; hoe (on)haalbaar is het? Daarnaast willen we niet alleen praten over, maar vooral praten mét de (interne) opdrachtgever. En daarvoor betrekken wij de (interne) opdrachtgever bij dit leerproces. Samen condities creëren om buiten begaanbare paden te treden en een functioneel conflict aan te gaan. Het is daarom ook de bedoeling dat je voor de eerste ochtend ook je intern opdrachtgever uitnodigt.

Kortom, het beoogde doel van deze Nd Masterclass is een vruchtbaar speelveld creëren voor jouw project, waarbij we inzoomen op:

  • Het scheppen van een context, waarin nieuwe oplossingen ontstaan;
  • De juiste spelers in het juiste spel uitnodigen;
  • Het werken met macht en onmacht.

We vragen je vooraf een essay aan te leveren met betrekking tot de complexiteit van je eigen opdracht. Daar gaan we tijdens de tweedaagse mee aan de slag. Deze mag je uiterlijk 6 mei bij ons aan te leveren. Hierover ontvang je na aanmelding meer informatie.

Voor wie is deze Nd Masterclass? 

Deelname aan deze Nd Masterclass staat open voor alle deelnemers en alumni van individuele programma’s van Neerlands diep.

Informatie en aanmelden

Ben je een projectmanager uit een eerdere Nd BrugNd Kern en Nd Top met een complex project en loop je tegen de grenzen van systemen, procedures, gewoonten of tradities aan? Meld je dan aan voor deze tweedaagse masterclass op 24 en 25 mei 2022, op Landgoed ISVW in Leusden. Een overnachting en diner zijn inbegrepen. We hebben plek voor maximaal 16 deelnemers. Wij vragen geen financiële bijdrage voor deze tweedaagse Nd Masterclass, maar rekenen wel op jouw aanwezigheid.

Wil je deelnemen aan deze Nd Masterclass? Meld je dan uiterlijk 1 april via onderstaand formulier aan. De volgorde van aanmelding bepaalt de plaatsing, bij onvoldoende belangstelling wordt deze Nd Masterclass ruim voor aanvang geannuleerd.

Wil je meer weten? Neem dan contact op met programmamanager Luc Boekesteijn via luc@neerlandsdiep.nl of 06-51 35 11 50. Of met programmamanager Jaap Verhoeven via jaapverhoeven@neerlandsdiep.nl, 06-46 15 20 45.

Aanmelden voor deze Masterclass is niet meer mogelijk