29 september 2021
Nd Masterclass ‘Ziel en zakelijkheid in balans’ 29 en 30 september (vol)

meld je aan ▾

Wil je je bewustwording vergroten van het spanningsveld tussen ‘zachte’ en ‘harde’ kanten van leiderschap? En vind je het boeiend om daarop samen met je Nd-collega’s te reflecteren? Meld je dan snel aan voor de tweedaagse Nd Masterclass ‘Ziel en zakelijkheid in balans’ die geheel conform RIVM-richtlijn is ingericht.

In organisaties ligt traditioneel sterk de nadruk op efficiency, rendement, rationaliteit, resultaat en controle. Toch zijn er steeds meer projectorganisaties en ondernemingen die daarnaast ook aandacht willen geven aan maatschappelijke impact, feminiene waarden, vertrouwen en ethiek. In de praktijk valt het niet altijd mee om dat alles te verbinden. In een overwegend technische, masculiene wereld raken zachte waarden dikwijls ondergesneeuwd of ondergewaardeerd. Het is interessant om te kijken naar verschillende voorbeelden van organisaties die op een bezielde manier zakelijk zijn of op een zakelijke manier bezield. Hoe kunnen we de ‘zachte’ en ‘harde’ kanten van het werk meer met elkaar verbinden en zachte krachten meer ruimte en aandacht geven?

Nieuwe leiders verbinden ziel en zakelijkheid op een eigenzinnige manier. Nieuw leiderschap is een beweging van controle naar vertrouwen, van top-down sturing naar het stimuleren van zelforganisatie. Welke principes kunnen we hieruit afleiden voor het verbinden van ziel en zakelijkheid? Ook op individueel niveau hebben we te maken met ziel en zakelijkheid. Doen we werk dat onze talenten en passie aanspreekt en weten we met onze talenten en passie zakelijk resultaten te boeken?

Wat kun je verwachten?

Om je bewustwording op dit thema te vergroten, zoomen we in op onder andere de zeven principes voor het verbinden van ziel en zakelijkheid. Daarnaast ga je reflecteren op het spanningsveld tussen ‘zachte’ en ‘harde’ kanten van leiderschap. Dit doe je vanuit het perspectief van je eigen praktijk en die van de andere deelnemers, interactief en wandelend. Ook het onderzoeken van mogelijkheden om ziel en zakelijkheid (meer) in balans te brengen in eigen leiderschap en in de organisatie staat bij deze Nd Masterclass centraal.

De Nd Masterclass wordt begeleid door organisatiedeskundige Lenette Schuijt. Ze begeleidt onder andere organisaties op het gebied van leiderschap, inspiratie en zingeving, visieontwikkeling en zelfsturing en ontwikkelt leiderschaps- en veranderprogramma’s. Daarnaast biedt ze executive coaching aan en individuele retraites waarin mensen zich kunnen bezinnen op hun werk en leven.

Programma

Deze Nd Masterclass vindt plaats op woensdag 29 en donderdag 30 september 2021 in conferentiehotel Kontakt der Kontinenten in Soesterberg (inclusief overnachting). Ter voorbereiding ontvang je begin september de video ‘Met ziel en zakelijkheid’, een aantal reflectievragen en enkele artikelen om te lezen.

29 september

 • 10:30 – Ontvangst
 • 11:00 – ‘Open frame’
 • 13:00 – Lunch
 • 14:00 – Oefening balanceren met ziel en zakelijkheid
 • 15:00 – Pauze
 • 15:00 – Nieuw leiderschap: 7 principes voor het verbinden van ziel en zakelijkheid
 • 19:15 – Diner

30 september

 • 09:00 – Intro ‘persoonlijk kompas’, inleiding over bezieling en drijfveren, wandeling met oefening drijfveren, onderzoek naar persoonlijke waarden en levensloop
 • 13:00 – Lunch
 • 14:00 – Presentaties van ieders persoonlijke kompas. Terugblik, leeropbrengst en persoonlijke voornemens
 • 16:00 – Afronding

Voor wie?

Deelname aan deze Nd Masterclass staat open voor alle deelnemers en alumni van de individuele programma’s van Neerlands diep. Er is een beperking aan het aantal deelnemers, namelijk maximaal zestien en minimaal twaalf.

Kosten

Wij vragen geen financiële bijdrage voor deze Nd Masterclass, maar we rekenen wel op jouw aanwezigheid en verwachten we dat je aan de RIVM-richtlijnen houdt. Om de fysieke bijeenkomst onder de huidige coronaomstandigheden te organiseren, houden we toezicht op naleving voor de geldende maatregelen zoals de anderhalve meter afstand.

Informatie en aanmelden

Het maximum aantal aanmeldingen voor deze Nd Masterclass is bereikt. Er is plek voor maximaal zestien deelnemers, de volgorde van aanmelding bepaalt de plaatsing voor deze Nd Masterclass.

Wil je meer weten? Neem dan contact op met programmamanager Marjan Lont via marjan@neerlandsdiep.nl of 06-13 26 53 28.

Dit formulier kan op dit ogenblik niet ingevuld worden