12 november 2019
Nd Webinar De Horizontale Netwerkleider

‘Netwerkend werken’ is geen luxe maar een must voor publieke diensten die innovatie en circulariteit hoog in het vaandel hebben. Op 12 november geeft prof. dr. Annemieke Roobeek (Nyenrode) een college in het Nd Webinar over de meerwaarde van het organiseren van netwerken rond complexe bouw- en infraopgaven. Ze reflecteert onder andere op de netwerkaanpak van het Rijkswaterstaat-programma Vervanging en Renovatie.

Ecosystemen

Annemieke Roobeek is als hoogleraar Strategie en Transformatie verbonden aan Nyenrode Business Universiteit. Ze is CEO-oprichter van MeetingMoreMinds bv. Met haar bedrijf ontwikkelt zij ecosystemen (verbindingen tussen diverse publieke en private netwerken) en transformeert bedrijven naar netwerkende organisaties. Annemieke is commissaris bij diverse ondernemingen en lid van adviesraden. Zij is actief in het Groene Brein. Vorige jaar leverde zij een bijdrage aan de bundel Perspectieven op Leiderschap, onder redactie van Jaap Boonstra (2018). Hierin zet zij haar visie uiteen op horizontaal netwerkleiderschap.

Netwerkleider

In haar bijdrage schetst Annemieke dat in een netwerk plaats is voor heel verschillende mensen. “Niet iedereen is een Leonardo da Vinci. En dat hoeft ook niet, want netwerkorganisaties combineren talenten uit alle hoeken en gaten van de organisatie en daarbuiten. Dat is het ultieme wat je als netwerkleider doet: je bundelt kracht door de sterktes van de leden van het netwerk te laten groeien.” Tijdens het Nd Webinar gaat zij in op de vraag wat project- en programmamanagers van bouw- en infraopgave kunnen doen om zich te ontwikkelen tot horizontale netwerkleiders en wat moederorganisaties kunnen doen om deze ontwikkeling te stimuleren.

Meedoen

Dit Nd Webinar is digitaal bij te wonen op dinsdag 12 november 2019 om 20.00 uur en duurt ongeveer een uur. Heb je al aangemeld of wil je op het laatste moment alsnog bijwonen, klik dan hier om naar het Nd Webinar te gaan. Vul je volledige naam (voor- en achternaam) in en klik op ‘Ruimte betreden’. Als je geen laptop of pc ter beschikking hebt, kun je de mobiele app gebruiken. Download deze via de volgende link: app voor iPad of iPhone of voor Android en installeer die op je telefoon of tablet. In de app gebruik je het adres voor het webinar https://parnasos.adobeconnect.com/dehorizontalenetwerkleider/ en log je in als gast met je volledige naam.