14 april 2022
Nd Sociëteit

meld je aan ▾

De aftrap van een themareeks Nd Sociëteiten staat gepland op donderdag 14 april 2022 om 16:00 uur. De komende bijeenkomsten organiseren we namelijk een ‘academische blik van…’ verschillende sprekers en uiteenlopende thema’s!

Erik Pool, Programmadirecteur Dialoog & Ethiek, geeft zijn academische blik op de klassieke moeite van tegenspraak. Lees in deze e-mail meer over de bijeenkomst en meld je aan!

Over Erik Pool

Waarom is het toch zo moeilijk de waarheid te spreken en te ontvangen? Wat houdt ons tegen een goed gesprek te voeren over een verkeerde opdracht? Hoe geef je invulling aan ambtelijk vakmanschap en bijbehorende tegenspraak?

Erik Pool is directeur van het rijksbrede programma ‘dialoog en ethiek’ dat naar aanleiding van de toeslagenaffaire is opgestart. Vanuit zowel zijn praktisch-filosofische achtergrond, als zijn ervaring als directeur en interim-manager bij de overheid, heeft Erik studie gemaakt van ambtelijk vakmanschap en de kunst van het tegenspreken.

Van dat onderzoek doet hij verslag in het boek ‘Macht en moed‘ dat is geschreven voor rijksambtenaren en inmiddels de derde druk beleeft. Wat is toch het verlangen bij rijksambtenaren dat hier achter schuilgaat?

Hoe kun je deelnemen?

Deze ontmoeting wordt via Zoom gehouden. Aanmelden kan via onderstaand formulier. Er zijn geen kosten aan verbonden. Op de dag zelf ontvang je, na aanmelding, een e-mail met de inloggegevens. Met deze gegevens open je de digitale deuren van de Nd Sociëteit.
De Nd Sociëteit is opgezet voor en door het Nd Netwerk. Heb je een thema dat je graag wil inbrengen of vragen over deze bijeenkomsten, neem dan contact op met Sharon Fisser (sharon@neerlandsdiep.nl).

Dit formulier kan op dit ogenblik niet ingevuld worden