6 juni 2024
Nd Sociëteit: Online Luisteren

meld je aan ▾

Hoe zorg je voor een succesvol online overleg? Hoe zorg je voor een zinvolle bijdrage? En hoe nodig je anderen uit om te zeggen wat gezegd moet worden? De kwaliteit van je aanwezigheid is daarbij enorm belangrijk. Écht luisteren een essentiële vaardigheid. Dat is in een live setting al een uitdaging, laat staan in een online overleg.

Juist nu veel van onze gesprekken en vergaderingen online plaatsvinden, bieden we graag wat extra inspiratie om ook (of juist) dán de kwaliteit van je aanwezigheid te vergroten door werkelijk naar de ander te luisteren. Op donderdag 6 juni leert Paula Kolthoff ons écht online te luisteren, hoe kan het ook anders, digitale Nd Sociëteit.

Programma

Om 16 uur start Paula Kolthoff met een korte introductie en kennismaking. Vervolgens doen we een online oefening om echt aanwezig te kunnen zijn en gaan we interactief, met elkaar aan de slag met de basis van het waarachtig luisteren. Tot slot neemt Paula je mee in de verschillende aspecten van online luisteren en krijg je praktische tips voor toepassing in de praktijk.

Over Paula Kolthoff

Paula werkt als trainer, opleider en (team)coach. Zij heeft zich gespecialiseerd in lichaamsgericht leren over persoonlijk leiderschap. Ze ontwerpt ervaringsgerichte oefeningen bij opleidingen en in leiderschapstrajecten. Sinds 2013 geeft zij de jaartraining Embodied Learning waarin leiders, opleiders en begeleiders leren hun fysieke intelligentie adequaat in te zetten in hun werk. In 2021 verscheen haar boek Stevig staan in intense situaties.

“Volgens Otto Scharmer is luisteren de meest onderschatte leiderschapsvaardigheid. Scharmer is de grondlegger van Theory U, een methode voor duurzame verandering en innovatief leiderschap. Hij zegt dat de meeste fouten die door leiders worden gemaakt zijn te wijten aan een luistertekort, een gebrek aan verbinding met wat er werkelijk speelt in een situatie.”

Uit boek Paula Kolthoff, ‘Stevig staan in intense situaties’.

Algemene informatie

Datum: donderdag 6 juni
Tijd: 16:00 – 17:00 uur
Locatie: Digitaal (Zoom/MS Teams)

Aanmelden

Aanmelden Nd Sociëteit - 6 juni 2024
Sending