21 april 2022
Nd Teams 2022 – Memory of the Future

meld je aan ▾

Jullie project is nu. Maar van wat voor toekomst maakt jullie opgave straks deel uit? De toekomst is spannend, onzeker en vol mysterie. Door samen een kijkje te nemen in het onbekende, je volop in te leven in die context en samen beelden te vormen, ontwikkel je als team alertheid op uitdagingen die nog op jullie pad kunnen komen: ‘Memory of the Future’. Stappen jullie met ons mee in de toekomst tijdens Nd Teams 2022, op donderdag 21 april 2022?

Scenariodenker Robert Bood begeleidt jullie tijdens de dag. Volgens hem zijn scenario’s heel geschikt om afstand te nemen van een praktijksituatie en deze van bovenaf, met frisse ogen te bekijken: “Scenario’s bieden alternatieve, verfrissende perspectieven op het heden en de toekomst en kunnen specifieke thema’s, (f)actoren en ontwikkelingen uitvergroten en overbelichten om kenmerken en gevolgen beter te leren zien.”

Programma

Scenariodenken
Wat is scenariodenken, hoe werkt het en hoe breng je het in de praktijk? We beginnen de dag met een introductie op scenariodenken door Robert Bood. We maken het daarna praktisch: Wat is van invloed op jullie project in de toekomst?

Verken de toekomst
We werken van ’toekomstkrachten’, naar concrete scenario’s. Welke scenario’s hebben de grootste impact op het project? Welke veranderingen brengen deze met zich mee? Vanuit daar gaan we aan de slag met de uitwerking van een scenario.

Verrijk het project
Zou het project, met deze kennis van dit scenario, anders of beter ingericht kunnen worden? We sluiten af met een blik op de belangrijkste inzichten en hoe deze jouw project op dit moment al kunnen verrijken.

Meedoen

Dit jaar is Nd Teams exclusief voor leden van het Nd Projectennetwerk en teams die op het punt staan om lid te worden. Als lid van het projectennetwerk willen we jouw team er natuurlijk graag bij hebben.

Wil jij samen met jouw projectteam in de toekomst stappen tijdens Nd Teams 2022? Schrijf je dan uiterlijk 6 april  in via onderstaand formulier. Deelnemen kan met minimaal 4 en maximaal 7 teamleden. Het is belangrijk dat de juiste informatie per teamlid wordt ingevuld om iedereen goed op de hoogte te kunnen houden en te voorzien van alle informatie.

Praktische informatie

Wanneer: donderdag 21 april 2022
Waar: DeFabrique – Westkanaaldijk 7, 3542 DA Utrecht
Tijd: 12:00 tot 17:30u
Inloop vanaf 11:30u, lunch is inbegrepen en na afloop sluiten we de middag af met een borrel tot 18:30u.

Reisinformatie: Parkeren kan voor de deur.
Kom je met het OV? Stap dan uit op Station Maarssen, aan de kanaalzijde. Vanaf daar rijdt namelijk een pendelbus tussen 11:00 en 12:00 uur en tussen 17:45 en 18:45 uur van en naar DeFabrique.

Heb je nog vragen of wil je meer informatie over Nd Teams 2022? Stuur dan een e-mail naar programmamanager Janine van Oosten via janine@neerlandsdiep.nl.

Dit formulier kan op dit ogenblik niet ingevuld worden