5 oktober 2023
Nd Topic – Meesterschap in Leiderschap (VOL)

De Nd Topic is helaas al vol, aanmelden is niet meer mogelijk.

 

Op donderdag 5 oktober staat de Nd Topic ‘Meesterschap in Leiderschap’ op de agenda. Hier leer jij hoe je kunt voorkomen dat je verstrikt raakt in een strijd die ervoor zorgt dat je de problemen niet effectief aanpakt.

Leiderschap brengt uitdagingen met zich mee, en dat kan voor turbulentie zorgen in een team, maar vaak ook in jouw eigen gedachten en gevoelens. In de hedendaagse VUCA-wereld wordt die turbulentie alleen maar intenser. De wisselwerking tussen orde en chaos is aan de orde van de dag. Het vergt moed om actie te ondernemen en tegelijkertijd een innerlijke rust te behouden. Andor de Rooy is organisatiepsycholoog en is onze spreker tijdens deze Nd Topic.

Deze Nd Topic dragen wij op aan collega Pim Verheijen, overleden op 17 december 2022. Het thema van deze Nd Topic ‘ademt’ Pim: altijd zonder oordeel, met oog voor een ander en in alle kalmte de chaos kunnen benutten. Ook (juist) in turbulente tijden.

Spreker Andor De Rooy was vriend en collega van Pim.

Programma en uitgangspunten

In deze sessie reikt Andor de Rooy perspectieven aan om te bepalen waar jij winst kan behalen in het hanteren van de turbulentie. Andor stelt deelnemers een aantal gewetensvragen om concreet te onderzoeken hoe je nog kalmer en moediger kan leiden.

Het belooft een dynamische sessie te worden. Je gaat, uiteraard in alle rust, naar huis met vaardigheden die jouw leiderschap in tijden van toenemende onzekerheid, balanceren:

  • Je kunt kritieke momenten onder ogen zien met durf;
  • Je kunt antifragiel leiden (baat hebben bij risico);
  • Je herkent onverstandige dramatiek en het belang van de juiste impulscontrole.

De trainer

   
Andor de Rooy is organisatiepsycholoog en al sinds 1995 dagelijks in gesprek met verschillende leiders binnen verschillende organisaties. Zijn aanpak wordt gekenmerkt door helderheid, eenvoud en relativering: “Veranderen is lastig genoeg dus laten we het niet nog moeilijker maken”. Naast zijn werk als organisatiepsycholoog en spreker, deelt Andor ook graag zijn opgedane kennis in boeken. In 2016 verscheen ‘Moed: Over gedurfd leiderschap’ en eind 2023 verschijnt zijn boek ‘Kalmte: over realistisch leiderschap’.

Voor wie

Deze Masterclass is bedoeld voor deelnemers van individuele programma’s, alumni en projectmanagers die met hun project lid zijn van het Nd netwerk.

Algemene informatie

Datum: Donderdag 5 oktober
Tijd: 15:00 -17:00 (aansluitend een netwerkborrel)
Locatie: Molen de Ster (Molenpark 3, 3531 ET Utrecht)
OV: 5-10 minuten lopen vanaf Utrecht Centraal
Kosten: Gratis
Aanmelden: Niet meer mogelijk, de Nd Topic is vol.