31 maart 2022
Nd Topics – vijf jaar Marktvisie: waar hebben we het nog steeds niet over?

meld je aan ▾

Publieke bouw- en infraprojecten kunnen alleen tot stand komen door goed samen te werken. Dit klinkt als een enorme open deur, maar in veel projecten blijkt samenwerken nog altijd lastig. Het in balans brengen van de verschillende belangen en behoeftes blijft een grote uitdaging. Dit komt deels doordat niet alles op tafel wordt gelegd. Veel blijft onzichtbaar onder het oppervlak en wordt dus niet besproken. Vijf jaar na de lancering van de Marktvisie maken we tijdens Nd Topics de balans op door samen met de Nd GAS-groepen te onderzoeken waar we het nog steeds niet over hebben. Wil jij er bij zijn op 31 maart in Utrecht? Schrijf je in via onderstaand formulier!

In de Nd Groepen Anders Samenwerken – kortweg GAS-groepen – hebben projectmanagers van publieke bouw- en infraprojecten samen met hun counterparts van aannemerszijde de afgelopen jaren met elkaar gereflecteerd op de onderlinge samenwerking. Vier keer per jaar deelden zij hun ervaringen en dilemma’s, maar ook hun ongemakken, twijfels en soms zelfs hun onderlinge spanningen en irritaties. In de veilige leeromgeving die Neerlands diep voor deze groepen bood, was er ruimte om zaken aan de orde te stellen die in de reguliere projectsetting onbesproken blijven.

Als het gaat over de onderlinge samenwerking tussen markt en overheid hebben we het vaak over vertrouwen, elkaars belangen kennen, elkaar beter leren begrijpen, investeren in de relatie, juridificering voorkomen, best for project en ga zo maar door. Onze uitnodiging is om nu eens zaken te benoemen waar we het niet over hebben om vervolgens gezamenlijk te exploreren, waarom deze onbesproken blijven. Wat maakt het zo lastig om het hier over te hebben? Wat is ervoor nodig om dat wel te doen en wat zou dat op kunnen leveren?

Afscheid van  Jaap Verkade

Deze Nd Topics vormt de laatste bijdrage aan Neerlands diep van Jaap Verkade. Jaap is vanaf het prille begin van Kennis in het groot (King) betrokken geweest, was een van de ontwikkelaars van de Nd Spiegel en heeft het thema projectcultuur op de kaart gezet. Met zijn tomeloze enthousiasme is Jaap de afgelopen jaren een van de drijvende krachten geweest achter Neerlands diep. Na afloop van de Nd Topics is er gelegenheid om het glas te heffen ter ere van zijn afscheid.

Aanmelden en meer informatie

Je bent van harte uitgenodigd om mee te doen aan het gezamenlijke reflectief onderzoek tijdens Nd Topics op 31 maart van 15:00 tot 17:00 uur (inloop vanaf 14:30 uur en aansluitend borrel). Wij juichen het enorm toe als je je eigen counterpart van de markt meeneemt.

Deze Nd Topics vindt plaats in TivoliVredenburg Utrecht (zaal CloudNine) . Je kunt jezelf en je eventuele samenwerkingspartners aanmelden via onderstaand formulier.

Heb je nog vragen of wil je meer informatie over Nd Topics? Stuur dan een e-mail naar programmamanager Maarten Kraneveld via maarten@neerlandsdiep.nl.

Om fysieke bijeenkomsten onder de huidige coronaomstandigheden te organiseren, houden we toezicht op naleving van de dan geldende maatregelen volgens RIVM-richtlijnen.

Aanmelden Nd Topics 31 maart 2022
Sending