30 mei 2017
Nd Topics Wandelen over Olifantenpaadjes

meld je aan ▾

Wat gebeurt er als een publieke uitvoeringsdienst gaat samenwerken met een gedreven belangenorganisatie? Tijdens de Nd Topic op dinsdag 30 mei vertellen drie Rijkswaterstaters over wat de samenwerking met Natuurmonumenten in het project de Marker Wadden, bij hen zelf teweegbracht en in hun organisatie.

Aanmelden kan onderaan deze pagina.

Visualisatie Marker Wadden (Bron: Rijkswaterstaat)

Visualisatie Marker Wadden (Bron: Rijkswaterstaat)

Olifantenpaadjes

Olifanten kiezen altijd de kortste weg. Ze maken zich niet druk als ze afwijken van het geplaveide pad. Is het nemen van een ‘afstekertje’ ook iets voor jou? En welke reacties verwacht je te krijgen als je protocollen en formats omzeilt? Deze middag kan je er over in gesprek met onze gastsprekers. Zij vertellen hoe ze in het project Marker Wadden soms de randen van het toelaatbare hebben opgezocht. Roel Posthoorn van Natuurmonumenten reageert op hun verhaal.

Sprekers

Ben Viveen – Alliantiemanager Marker Wadden. Ben vertelt hoe hij Rijkswaterstaat protocollen, formats en mores af en toe naast zich neerlegde om te kunnen bijdragen aan positieve politieke besluitvorming over het project.
Bert Flach – Technisch manager en omgevingsmanager Marker Wadden. Bert vertelt over de olifantenpaadjes die hij heeft bewandeld om voor elkaar te krijgen dat de uitvoering startte zonder vast ontwerp en planuitwerking.
Jeroen Eikholt – Contractmanager Marker Wadden. Jeroen vertelt hoe hij de geplaveide paden van het Rijkswaterstaat-inkoopbeleid soms verliet om het project door de aanbesteding te loodsen loodste (geen Gate en KAD toets bijvoorbeeld).
Roel Posthoorn – Projectdirecteur Marker Wadden (Natuurmonumenten). Roel sluit de middag af en reflecteert op wat hij heeft gehoord en gezien.

Datum & Locatie

Deze Nd Topics is op dinsdag 30 mei bij Brasserie First
2e Dorpsstraat 67 (hoek Laan van Beek en Royen), 3701 AA Zeist.

Programma

15.30 Inloop
16.00 Start programma
18.00 Netwerkborrel

Aanmelden

 
Aanmelden Nd Topics Wandelen over Olifantenpaadjes
Sending