1 september 2022
Nd Zomergast

meld je aan ▾

Innoveren is geen kwestie meer van vrijblijvend willen. Het is cruciaal in ons vak. De opgave waar we voor staan is enorm en we moeten vooruit. Dat vraagt lef; we moeten vooral doen. Een boeiend thema waar we over bijpraten tijdens Nd Zomergast op donderdag 1 september, bij NEXT Delft.

Innoveren vraagt om herinrichting van processen, ruimte voor nieuwe technieken en een nieuwe ordening van taken, rollen en verantwoordelijkheden. Tijdens Nd Zomergast gaan we daarom in gesprek met mensen die al doende innoveren in de praktijk. Benieuwd hoe anderen dit doen? Schrijf je dan in voor Nd Zomergast.

Ook kun je je inschrijven voor een rondleiding bij het Bouwinnovatie Lab van TNO, voorafgaand aan het programma. Lees verder voor meer informatie.

Blik op het programma

We zoomen in op het thema innoveren vanuit de praktijk en blikken vanuit diverse oogpunten naar dit thema.

Marten Klein, Directeur van Ingenieursbureau Amsterdam en Levinus van der Veekens van de Gebroeders van der Veekens, nemen ons mee naar Amsterdam. Ze delen hoe zij innovatief omgaan met de uitdagingen die een stad als Amsterdam met zich meebrengt.

Zo gaan we in gesprek met betrokkenen van het project ASAP ERTMS van ProRail. Zij hebben als opgave om het immense project van een nieuw spoorbeveiligingssysteem 10 jaar eerder op te leveren.

Ook kijken we naar het project Sterke Lekdijk (Hoogheemraad Stichtse Rijnlanden). Dit project wil middels een Europese aanbestedingsvorm en Innovatiepartnerschap een klimaatneutrale dijkversterking realiseren.

Daarnaast neemt Sander Veenhof ons op een prikkelende en creatieve manier mee naar de toekomst. Sander verkent middels hands-on experimenten hoe nieuwe technologieën, zoals augmented reality, nu en in de toekomst een rol in ons leven zal spelen.

Het wordt wederom een unieke samenkomst van collega’s en experts, waar we aandacht hebben voor de inhoud, maar waar ook voldoende ruimte is om na te praten tijdens een ontspannende borrel.

Rondleiding Bouwinnovatie Lab van TNO

In 2021 heeft TNO hun Bouwinnovatie Lab geopend op de TU Delft Campus. Dit lab biedt unieke en geavanceerde onderzoeksfaciliteiten om innovaties te ontwikkelen en onderzoek te doen naar duurzame bouwmaterialen, klimaatsystemen en constructies. Het ‘Heat Pump Application Centre’ is de eerste faciliteit in Europa  waar warmtepompen, ventilatiesystemen met warmterugwinning onder nagebootste praktijkomstandigheden worden getest.

Voorafgaand aan het programma kan je met een rondleiding een kijkje nemen in deze TNO keuken.

Wil je erbij zijn? Geef dit dan aan bij jouw aanmelding. Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Locatie:
Van Amstelpark 8, 2629 JD Delft
Dit is op maximaal 5 minuten loopafstand van/naar NEXT Delft

 

Programma & informatie

Locatie
Next Delft (zaal: Level)
Molengraaffsingel 8, 2629 JD Delft

 

Programma
Nd Zomergast vindt plaats op donderdag 1 september 2022.

15:00 uur – Inloop

15:30 uur – Start programma

17:00 uur – Borrel

18:30 uur – Einde

Aanmelden

Nieuwsgierig geworden? Meld je dan aan voor deze editie van Nd Zomergast via onderstaand formulier.

Dit formulier kan op dit ogenblik niet ingevuld worden