30 augustus 2018
Nd Zomergast 2018 met Hans Ruijter

meld je aan ▾
Op donderdag 30 augustus is er weer het zomerevent en dé aftrap van het academische jaar van Neerlands diep, Nd Zomergast. Tijdens Nd Zomergast geven we iemand die veel betekent voor de bouw- en infrasector het podium om een thema centraal te stellen die hem of haar echt aan het hart gaat. Dit jaar is dat Hans Ruijter. Hans is programmadirecteur van Schiphol-Amsterdam-Almere (SAA), het grootste wegenprogramma van Rijkswaterstaat. Zijn thema is Samenwerken met de markt. 

Aan het hart

Hans is bevlogen als het gaat om samenwerken met de markt. Op basis van praktijkervaringen met Dienend Opdrachtgeverschap bij SAA (uitwerking van de Marktvisie) werkt hij aan een promotieonderzoek over dit thema. Hij stelt dat Dienend Opdrachtgeverschap een manier van denken en werken is die in de dagelijkse praktijk moet worden ‘ingekleurd’. Een cultuuromslag in het samenwerken waarbij het goed begrijpen van de rollen en de belangen van opdrachtgever en opdrachtnemer en het faciliteren van elkaars expertise centraal staan om dienstbaar te zijn aan de projectopgave. Hans past dit principe succesvol toe bij SAA.

Programma

Nd Zomergast is een interactieve bijeenkomst met verschillende gasten van opdrachtgevers- en opdrachtnemerszijde. De visie van wetenschappers en beleidsmakers wisselen we af met aansprekenden voorbeelden uit de projectenpraktijk in een prikkelend en inspirerend programma.

Neem je counterpart mee

Samenwerken doe je niet alleen. Daarom nodigen we je van harte uit om ook jouw counterpart mee te nemen. Je kan dit aangeven op het aanmeldformulier of ze kunnen zich zelf aanmelden.

Bijzondere locatie

Nd Zomergast vindt dit jaar plaats op een bijzondere locatie, namelijk in de Gaasperdammertunnel bij de A9 aan de zuidoostzijde van Amsterdam. Aan de tunnel, onderdeel van de weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere, wordt momenteel volop gewerkt.

Praktische informatie

Nd Zomergast met Hans Ruijter op donderdag 30 augustus in de Gaasperdammertunnel. Vanaf 15.00 is de inloop. Het event start om 15.30 en duurt tot 17.00 met aansluitend een borrel (tot 18.30).
Als je hier bij wilt zijn, meld je dan nu aan. En vergeet niet je counterpart uit te nodigen en aan te melden.
Aanmelden Nd Zomergast met Hans Ruijter 30 augustus 2018
Sending