27 november 2017
Nd Webinar over omgevingsmanagement

meld je aan ▾

De ervaringen met het uitbesteden van omgevingsmanagement aan de markt zijn vaak positief, maar soms ook minder goed. Omgevingsmanagement is mensenwerk en de rolverdeling van opdrachtgever en opdrachtnemer lijkt moeilijk contractueel vast te leggen. In het Nd Webinar op 27 november verkennen omgevingsmanagers Lukas Meursing van Rijkswaterstaat en Rob Gordijn van aannemerscombinatie OpenIJ dit vraagstuk.

Aanmelden kan onderaan de pagina.

Lukas zit in de aanbestedingsfase van project Afsluitdijk en Rob zit in de uitvoering van de Zeesluis IJmuiden. Beide projecten zijn onderdeel van het Sluizenprogramma en allebei werken ze in een DBFM-contract.

Samenwerken

Volgens Rob is in de praktijk samenwerken de manier om de rolverdeling in te vullen: ‘samen werken, samen de boer op en samen optreden’. Daarbij wel altijd aandacht houdend voor de verschillende verantwoordelijkheden: ‘Om het echt succesvol te doen, hebben zowel opdrachtgever als opdrachtnemer een gezicht naar buiten, maar vertellen ze samen een verhaal.’

Het uitbesteden van omgevingsmanagement is een steeds actueler onderwerp, dat we 7 november jl. verkenden in een Working Dinner met 20 omgevingsmanagers van publieke projecten. Inzichten van die sessie gebruiken we in het webinar.

Interessant voor jou?

Dit Nd Webinar verkent de dilemma’s die spelen bij de verdeling van rollen, taken en verantwoordelijkheden van omgevingsmanagement tussen opdrachtgever en opdrachtnemer, in de realisatie- en in de planuitwerkingsfase. Het Nd Webinar is vanzelfsprekend interessant voor omgevingsmanagers (van overheid en markt), maar zeker ook voor project- en contractmanagers.

Meedoen

Dit Nd Webinar is digitaal bij te wonen op maandag 27 november om 20.00 uur en duurt ongeveer een uur. Je ontvangt voorafgaand aan het webinar een mail met daarin een link die je bij het webinar brengt.

Mail niet ontvangen? Meedoen met het Nd Webinar kan via deze link.
Geef je volledig naam op bij aanmelden en meld je ook nog aan via onderstaande formulier zodat we je gegevens compleet hebben.

Aanmelden

Aanmelden webinar omgevingsmanagement
Sending