22 november 2016
Projectcommunicatie bijna 10 jaar verder

Wat is de kwaliteit van de communicatie in grote complexe bouw- en infraprojecten? En is deze verbeterd in de bijna tien jaar dat we in deze sector met elkaar onze kennis en ervaringen uitwisselen? Een interessante vraag, vonden Manon Raats en Jenny Kamstra. Een mooi thema ook om iets te doen tijdens hun afscheid als communicatieteam van Neerlands diep. Zo ontstond het idee om op 22 november een bijeenkomst over dit onderwerp te organiseren.

Voorbeeld van projectcommunicatie van Ruimte voor de Rivier. Foto Rijkswaterstaat.

Voorbeeld van projectcommunicatie van Ruimte voor de Rivier. Foto Rijkswaterstaat.

In 2009 werd Kennis in het groot (King) opgericht, een van de voorlopers van Neerlands diep. Met als doel om projectmanagement op een hoger niveau te tillen door van elkaar te leren. Een van de eerste publicaties die King uitbracht ging over ‘Projectcommunicatie’. Projectmanagers en communicatiedeskundigen, uit de op dat moment net opgeleverde grote projecten Betuweroute en HSL Zuid, wisselen in dit boekje hun ervaringen uit en schetsen daarmee een mooi tijdsbeeld van de communicatie in grote projecten tot 2008.

 

Communicatie anno nu?

Inmiddels zijn we bijna 10 jaar verder. Welke ervaringen hebben we meegenomen? Wat doen we anders dan destijds? Wat gaat er goed en waar kunnen we nog van elkaar leren? Welke invloed heeft bijvoorbeeld het gebruik van social media? Hoe open ben je als je slecht nieuws hebt? Hoeveel tijd neem je/is je gegund? Dilemma’s die in de tijd van Twitter en streaming video alleen maar belangrijker zijn geworden. En wat is de rol van communicatie eigenlijk in grote bouw- en infraprojecten? Is het de afdeling die uitlegt wat de directie heeft besloten of zit communicatie aan de directietafel en beslist mee? Kortom: hoe ziet projectcommunicatie anno nu eruit?

 

Wetenschap en praktijk

Op dinsdag 22 november gaan we over dit onderwerp in gesprek. In de geest van Neerlands diep doen we dit zowel mensen uit de praktijk als uit de wetenschap. Aan tafel zitten onder andere hoogleraar cultuurmanagement, prof. dr. Marcel Veenswijk (VU), praktijkhoogleraar gebiedsontwikkeling Friso de Zeeuw (TU Delft), Hoite Detmar, directeur project Noord/Zuidlijn en projectmanager Multimodaal Knooppunt Schiphol Eric van der Meer.

 

Waar en wanneer?

We beginnen dinsdag 22 november om 16.30 in het ontmoetings- en vergadercentrum van de Noord/Zuidlijn op stationsplein 7 in Amsterdam. We sluiten de bijeenkomst rond 18.00 uur af met een borrel en een hapje.

 

Meld je aan!

Wil je hierbij zijn, schrijf je dan snel voor deze bijeenkomst in via onderstaand formulier. Voor deze bijzondere eenmalige bijeenkomst, waarin we met sprekers én de aanwezigen actief in gesprek gaan, is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Helaas is het niet meer mogelijk om je in te schrijven.