24 september 2014
Spiegel Tweede Coentunnel

De Neerlands diep Spiegel is een beproefde manier om in korte tijd opgedane kennis te destilleren en vast te leggen voor jezelf en anderen. Projecten A4 Delft-Schiedam en Vleugel/DSSU (DoorStroomStationUtrecht) en een behoorlijk aantal andere projecten keken al eens in de Spiegel. Momenteel is het project Tweede Coentunnel bezig aan een Spiegeltraject. Dit is de eerste keer dat ook de aannemer deelneemt aan een Spiegel. Tijdens de bijeenkomst van 24 september gaat het team van Tweede Coentunnel in gesprek met het zogenaamde Spiegelteam.

Coentunnel-130704-043

Lessons learned

Het werk aan de Tweede Coentunnel is gereed. Dit was voor projectdirecteur Ed Roijen en opdrachtnemer Coentunnel Company reden om aan Neerlands diep te vragen te helpen bij het evalueren van het projectmanagementproces. Het doel van deze evaluatie is lessen destilleren voor andere projecten.

Spiegelteam

De Spiegel is een serie besloten bijeenkomsten waarvoor een Spiegelteam is samengesteld bestaand uit collega-projectmanagers waarvoor de ervaringen van het team Tweede Coentunnel nuttig zullen zijn. Onder andere mensen uit projecten waarin een tunnel wordt aangelegd en/of waar een DBFM (Design, Build, Finance & Maintain) contract wordt toegepast. Het Spiegelteam kijkt in de managementkeuken van het project en reflecteert met de projectteams van opdrachtgever Rijkswaterstaat en opdrachtnemer Coentunnel Company en Coentunnel Construction op hoe het project verlopen is, waarom het ging zoals het ging en welke lessen hieruit te trekken zijn.
Deze Spiegel is voor teams van lopende projecten een mooie kans om te leren van de kennis en ervaringen van het project Tweede Coentunnel. Tijdens de Spiegel wordt veel aandacht besteed aan het vertalen van de lessen naar de eigen projectcontext.

Meer weten

Wil je meer weten over de Neerlands diep Spiegel? Neem dan contact op met programmamanager Jaap Verkade, jaap@neerlandsdiep.nl of 06-55 19 55 91