5 juni 2024
Tweedaagse Nd Masterclass ‘Samenwerken over organisatiegrenzen’ (VOL)

meld je aan ▾

Het oplossen en uitvoeren van ingewikkelde projecten vraagt vaak om samenwerking tussen verschillende organisaties. Hiervoor komen de teams samen om te onderzoeken of en hoe ze waarde kunnen toevoegen aan elkaars inspanningen, om vervolgens gezamenlijke doelen te stellen en te bereiken. Een vloeiende samenwerking is hierin cruciaal, maar het overstijgen van organisatiegrenzen is niet eenvoudig. Hoe ga je om met diverse belangen, identiteiten en perspectieven? Hoe dien je het belang van je eigen organisatie terwijl je samenwerkt aan een gemeenschappelijk doel? Het opbouwen van vertrouwen tussen organisaties, omgaan met machtsverschillen en leiderschap zijn uitdagingen waarop traditionele leiderschapsmodellen niet altijd van toepassing zijn. Maar, hoe kun je hier dan wel succesvol mee omgaan? In deze tweedaagse Nd Masterclass leer je hier meer over.

Inhoud van deze Nd Masterclass

Tijdens deze tweedaagse workshop, bestaande uit vijf dagdelen, neem je deel aan een simulatie. Het hoofddoel is het opdoen van ervaringen in het aangaan van samenwerkingsrelaties tussen verschillende partijen met elk hun eigen organisatiebelangen. De focus ligt op het begrijpen van de dynamiek van samenwerking over organisatiegrenzen, het leiden van samenwerkingsprocessen, en het omgaan met complexiteit en ambiguïteit die interorganisationele samenwerking met zich meebrengen.

Deze Nd Masterclass wordt gegeven door Prof. dr. Sandra Schruijer, directeur Professional Development International bv, en hoogleraar Organisatiewetenschap, Departement Bestuurs- en Organisatiewetenschap, Universiteit Utrecht) en Prof. dr. Petru Curşeu (hoogleraar Organizational Behaviour, Open Universiteit, en hoogleraar Organisatiepsychologie aan de Babeş-Bolyai University, Cluj-Napoca, Roemenië).

Programma (op hoofdlijnen)

Dag 1 – woensdag 5 juni

09.00 uur – Introductie op de simulatie
10.00 uur – Simulatie
12.30 uur – Lunch
13.30 uur – Simulatie
17.00 uur – Break
17.30 uur – Simulatie
20.00 uur – Diner

Dag 2 –  donderdag 6 juni

09.00 uur – Simulatie
09.30 uur – Review
12.30 uur – Lunch
13.30 uur – Review en reflectie
16.30 uur – Afsluiting simulatie

Algemene informatie

Data: woensdag 5 & donderdag 6 juni
Locatie: Hotel & Congrescentrum Mennorode, Elspeet (incl. overnachting)
Voor wie: Deelnemers en alumni van individuele programma’s en Nd Projectennetwerk
Aanmelden: De Nd Masterclass is vol, je kunt je nog aanmelden voor de reservelijst.

Aanmelden voor reservelijst

Aanmelden Masterclass: Samenwerken over organisatiegrenzen (reservelijst)
Sending