9 juli 2015
Hoe gaan zij om met onverwachte situaties? Een uitstapje naar een gevangenis

De zomer is de tijd voor uitstapjes. Neerlands diep gaat deze zomer ook op pad. We bezoeken andere branches en laten zien hoe zij omgaan met onverwachte situaties. Hoe bereiden ze zich voor op mogelijke risico’s? En hoe gaan ze om met onverwachte situaties die optreden? We praten met managers van onder meer Geld Service Nederland en de gevangenis in Heerhugowaard.

https://vimeo.com/132446859

Projectmanager nieuwe kazerne in gesprek met manager gevangenis

Op 9 juli is Marije Nijhof, hoofd veiligheid van de gevangenis in Heerhugowaard, bij ons te gast. Hoe werken zij binnen de gevangenis aan collectieve opmerkzaamheid? Hoe borgt zij dat medewerkers hun expertise in kunnen brengen binnen de organisatie? En welke concrete resultaten levert dit op? Tijdens een webinar praat Marije hierover met Erica de Jong, projectmanager voor de bouw van de nieuwe marinierskazerne in Vlissingen vanuit het Rijksvastgoedbedrijf. Dit webinar op 9 juli duurt van 10.00 uur tot ca. 10.30 uur. Zet ‘m in je agenda, ga om 10.00 uur naar www.neerlandsdiep.nl/webinar en praat mee.

Meer voor in je agenda

In juli en augustus volgen er nog twee webinars met onder meer een gasten uit andere branches. Als klap op de vuurpijl ontvangen we op 27 augustus de mental coach van het Nederlandse team dat deelneemt aan de Volvo Ocean Race. Ook in deze totaal andere wereld gebeuren er onverwachte dingen. Anje-Marijcke van Boxtel vertelt vol vuur hoe dit team daarop is voorbereid. Maandenlang zeilen zij de wereld over en werken ze samen onder hoogspanning. Hoe reageren zij als er iets onverwachts gebeurt? Mis het niet! Direct na de vakantieweken een duik in de zwaarste zeilwedstrijd ter wereld en de lessen die projectteams daarvan kunnen leren. Heerlijk toch!