26 november 2015
Vastgoed als kans in je project

Op 26 november 2015 organiseren we de module vastgoed voor projectmanagers van Rijkswaterstaat en ProRail. Rijkswaterstaat en ProRail omarmen een visie op vastgoed waarbij vastgoed het project een boost kan geven in plaats van de voortgang kan belemmeren. Deze visie heeft gevolgen voor de rol van vastgoed in de grote projecten.

Inhoud

Tijdens deze vastgoed module van één dag wordt ingegaan op de complexiteit van de rol van vastgoed in grote infrastructurele projecten. De nadruk ligt daarbij op de planfase. Hoe loopt het vastgoedproces? Hoe groot is het effect van het vastgoedproces eigenlijk op de planning? Welke winst is te behalen bij het strategisch omgaan met vastgoed? Welke obstakels die je normaal in de realisatiefase nog tegenkomt kun je daar reeds ondervangen? Wat is de visie op vastgoed en hoe werkt dit door in de praktijk van de projecten? Dit soort vragen komen aan de orde. Daarnaast wordt stilgestaan bij de wijze waarop de drie processen: MIRT, vastgoed én aanbestedingsproces met elkaar verweven zijn. Hierbij wordt steeds besproken wat de rol hierbij is voor de projectmanager.

Deelnemers van de vorige keer over de vastgoed module:

“Een waardevolle (inhoudelijke) aanvulling op het Kernprogramma”
“Het praktijkgerichte karakter spreekt me erg aan”

Planning

De module duurt één dag en wordt georganiseerd op 26 november 2015 van 9.15 uur tot 16.45 uur in het Corporate Learning Centre van Rijkswaterstaat in gebouw Westraven. Ben je geïnteresseerd, neem dan contact op met Marjan Lont via marjan@neerlandsdiep.nl of 06-13265328. Wil je je opgeven voor de module ‘Vastgoed als kans in je project’ dan kan dat via info@neerlandsdiep.nl.