30 juni 2014
Webinar over agile werken en scrum in projectcommunicatie

Op maandag 30 juni vanaf 12.00 uur kun je afstemmen op het webinar over ‘agile werken’ en ‘scrum’. Interessant voor communicatie- en omgevingsmanagers, maar zeker ook voor iedereen in het Neerlands diep-netwerk die nieuwe mogelijkheden zoekt om projecten hanteerbaar en wendbaar te houden in een voortdurend veranderende omgeving.

‘Agile’ werken is een begrip uit de ICT-sector. Lenig of behendig is de letterlijke betekenis. Zo delen softwareontwikkelaars het werk op in overzichtelijke deelprojecten met een beperkte doorlooptijd.

Inhoud

Betteke van Ruler heeft de agile-aanpak vertaald naar het communicatievak. In de komende weken publiceren we, in vier delen, een interview met haar. De scrum is een bekende agile-techniek, die niet alleen al bij communicatievraagstukken wordt toegepast, maar ook door aannemers bij de organisatie van hun projecten. Grontmij heeft zelfs een intern scrumgilde dat projectteams begeleidt.

Wat kun je verwachten?

In het webinar interviewt Guido Kwikkers scrummaster Gidion Peters over de praktijk van scrummen in de communicatie over infrastructuurprojecten. In zo’n veertig minuten beschrijft Gidion een aantal cases uit zijn praktijk en doet hij suggesties om je eigen scrum op te zetten. Je kunt tijdens het gesprek vragen stellen en in het laatste kwartier rechtstreeks met Gidion spreken.

Meedoen? Klik hier.

 

Contact

Guido Kwikkers