Team

Hélène Kleijne

“Bij mist moet je vertragen en de afstand vergroten. Neerlands diep helpt daarbij.”

Wat ik doe

Ik ben programmamanager teamleren. Teamleren is een programma met een doorlooptijd van twee jaar waarin 3 teams met verschillende achtergrond (organisatie en problematiek) dichtbij de praktijk van elkaar leren en kennis delen. Daarnaast ben ik betrokken bij een aantal andere Nd-producten zoals de uitvoering van het Nd Brugprogramma en het begeleiden van Nd Spiegels.

Mijn achtergrond

Ik ben een psychologisch bijgeschoolde bestuurskundige. Verbinden en beweging creëren loopt als een rode draad door mijn loopbaan. De eerste 10 jaar als leidinggevende en de laatste 15 als organisatie- en teamcoach. Mijn ervaring ligt met name bij de rijksoverheid en bij vraagstukken rondom veranderen en samenwerken.

De meeste meerwaarde ervaar ik als ik met deelnemers puzzel op de vraag waar het team stagneert in het realiseren van hun klus. Met regelmaat stagneert het  op de onderlinge verhoudingen: in welke patronen zijn ze beland en waar zijn die helpend of niet helpend bij hun opgave.

Ik geloof dat een team waar de relaties zuiver zijn betere prestaties levert. Dat vraagt om zelfreflectie, openhartigheid  en onderling de grens opzoeken. Dan ontstaan er ontmoetingen die weer beweging creëren. Leren en veranderen begint altijd bij jezelf. Dus ook bij mij als begeleider. Ik heb een duidelijke stijl: scherp analytisch, direct én warm en humoristisch. Die stijl creëert het vertrekpunt en de bodem voor het gesprek naar de kern van de zaak.

Kracht van Neerlands diep

Kracht van Neerlands diep zit in netwerk van professionals die eager zijn om van elkaar te leren om nog betere professionals te worden. Tijd is een schaars goed voor deze professionals. Het is onze uitdaging om in die schaarse tijd de mogelijkheid te creëren om even uit de dagelijkse hectiek te stappen en in die vertraging ruimte te vinden voor de vraag  “wat is er echt aan de hand” en “wat is een handige volgende stap”.

Hélène werkt 3 dagen in de week voor Neerlands Diep.