Team

Maarten Kraneveld

 

“Neerlands diep brengt mensen bij elkaar die gemotiveerd willen werken aan hun eigen vakkennis en –ontwikkeling, erg leuk om te doen”

Wat ik doe

Als manager kennis & ontwikkeling verzorg ik de inhoudelijke aansturing, coördinatie en programmering van onze activiteiten. Daarnaast monitor ik de consistentie en kwaliteit ervan. Wij zijn matchmakers. Daarom probeer ik goed te kijken en te luisteren naar wat er in het netwerk speelt en de juiste verbindingen te leggen. Ook vind ik het leuk om af en toe zelf met een groep aan de slag te gaan. Zo houd ik voeling met wat de deelnemers bezighoudt.

Mijn achtergrond

Projectmanagement is mensenwerk. In de jaren dat ik werkzaam was voor grote infraprojecten als de Betuweroute en de Noord/Zuidlijn, heb ik een fascinatie opgebouwd voor de menskant van het vak. Opleidingen in de verander- en interventiekunde hebben mij geholpen om dit aspect beter te begrijpen. Ik zie de opdracht van Neerlands diep deels als een transitieopgave: werken aan een cultuur waarin het normaal is om continu te leren en kennis te delen. Ik vind het mooi om te zien wat de afgelopen 5 jaar op dat vlak allemaal al bereikt is.

Kracht van Neerlands diep

Het bijzondere van Neerlands diep is dat we werken met een zeer divers netwerk van gemotiveerde professionals. Er is zeker een wil om te leren en te ontwikkelen, maar in de dynamiek van grote projecten is het vaak lastig om daar tijd voor in te ruimen. Daarom is het voor ons steeds weer een uitdaging om onze activiteiten zodanig te organiseren, dat deelnemers achteraf zeggen: “Dat had ik niet willen missen. Daar heb ik echt iets aan gehad.” Dergelijke feedback is voor mij een belangrijke energiebron om met passie te blijven werken aan de ontwikkeling van een prachtig vak.

Maarten werkt 3 dagen in de week voor Neerlands diep. Geen vaste dagen, maar flexibel, passend bij de netwerkorganisatie die Neerlands diep is.