Nd Teams 2018 – Het geheim van een gelukkig huwelijk: het recept voor meervoudig samenwerken?

3-12-2017
Janine van Oosten

Het is steeds gebruikelijker om met meerdere partijen samen te werken om de opdracht voor elkaar te krijgen. Dat is mooi maar ook best ingewikkeld. Elke partij heeft zijn eigen kijk op de wereld, eigen belangen en achterban en toch moet je het samen doen. Net als in een huwelijk. Wat is nu het geheim van een goed huwelijk en wat kunnen wij daar in onze professionele praktijk van leren? Dat gaan we gezamenlijk verkennen tijdens Nd Teams 2018 op donderdag 25 januari. Nd Teams is het teamevent van Neerlands diep. Hier delen de projectteams uit ons netwerk in wisselende verbanden kennis en ervaringen met elkaar. En, minstens zo belangrijk, het is de plek om nieuwe contacten te leggen met collega’s van andere projecten.

Een lang en gelukkige samenwerking

Tijdens Nd Teams neemt Paulien Timmer, schrijver van het boek Lang + Gelukkig die 100 echtparen heeft geïnterviewd die al meer dan 40 jaar gelukkig bij elkaar zijn, ons mee om samen dit geheim samen te ontrafelen.

Samenwerken met verschillende partners brengt spanningen en uitdagingen met zich mee. Bij een meervoudige opgave is de traditionele manier van samenwerken en taakverdeling niet meer voldoende. Het vraagt een naar buiten gericht en adaptieve houding, vertrouwen op kennis, kwaliteit en vakmanschap, maar ook optimaal samenwerken. Je moet elkaar leuk (gaan) vinden. Maar hoe doe je dat? Paulien ontdekte onder andere dat de echtparen echt oog hadden voor elkaars belangen en dat alleen door beide 100% te geven, je samen de relatie succesvol maakt.

Wil je meer weten over het geheim van een goed huwelijk en hoe je de eenvoudige interventies die Paulien ontdekt heeft, zelf kunt toepassen in een meervoudige samenwerking? Kom dan samen met je team naar Nd Teams 2018. Dit keer is Nd Teams in de Nieuwe Kerk in Den Haag, geheel in stijl met het thema.

Paulien Timmer – www.lang+gelukkig.nl

In co-creatie

Het teamevent van Neerlands diep organiseren we dit jaar in samenwerking met Captain Co-creation, hét netwerkcollectief voor young professionals uit de bouw- & infrasector van zowel opdrachtgevers en opdrachtnemers.

Blijf op de hoogte

Speciaal voor Nd Teams 2018 hebben we een webpagina ontwikkeld waar de laatste informatie staat. Uiteraard houden we de deelnemers op de hoogte van nieuws en meer informatie rondom het teamevent via de mail.

Nu inschrijven

Nd Teams is het evenement waar je met je projectmanagementteam naar toegaat, het is exclusief voor projecten uit het projectennetwerk en voor projectteams van deelnemers en alumni van de leerprogramma’s. Inschrijven kan alleen vanaf minimaal 3 personen en maximaal 7 personen. Reserveer donderdag 25 januari 2018 in jullie agenda en meld je aan met je projectteam via het aanmeldformulier.

 

Geef je reactie

Update – verder met lerend netwerk Duurzaamheid in projecten in 2018

19-01-2018

In 2017 bleek er tijdens Nd Zomergast behoefte om kennis en ervaringen uit te wisselen over de toepassing van duurzaamheidsmaatregelen in bouw- en infraprojecten. We organiseerden vervolgens met een gemotiveerde groep projectmanagers en beleidsadviseurs een co-creatieve sessie en een ontwerpatelier over het onderwerp, van waaruit het lerende netwerk Duurzaamheid in projecten ontstond en invulling kreeg. We stelden in deze twee sessies de veranderopgave scherp en bepaalden daarmee ons doel en onze volgende stappen. Daarmee gaan we nu in 2018 aan de slag.

Deel 2 Kijken in de Spiegel over ervaringen binnen Nd Brug

18-01-2018

Wat is de succesformule van Nd Brug? Kunnen een paard en een kudde schapen je helpen om meer inzicht te krijgen in jezelf? En hoe ga je om met de discrepantie tussen je ideaalbeeld en je perceptie van de werkelijkheid? Over deze en andere onderwerpen vertellen vier projectmanagers van drie organisaties in deel 2 van de korte film ‘Kijken in de Spiegel’. In dit deel staan hun (leer)ervaringen tijdens het volgen van Nd Brug centraal.

Maarten Reinking neemt afscheid als directeur Neerlands diep

21-12-2017

Na een kleine drie jaar zit mij avontuur bij Neerlands diep erop. Drie jaar die voor mij gepaard gingen met pieken en dalen, waarin ik veel geleerd heb en bovenal met trots op terug kan kijken. Met veel plezier en vertrouwen heb ik het stokje de afgelopen maand mogen overdragen aan Alex Vermeulen. Hij start per 1 januari als interim directeur van Neerlands diep. Voor nu wens ik jullie allen heerlijke feestdagen, met veel reflectie en een inspirerend en vooral ook weer lerend 2018.