20 april 2017
Nd Webinar Programmamanagement

meld je aan ▾

We zien dat er steeds vaker gewerkt wordt in programma’s, waar projecten onderdeel van uitmaken. Een voorbeeld is het Hoogwaterbeschermingsprogramma (HWBP), met waterveiligheid als centraal doel. Wat betekent het nu om een project te managen dat onderdeel is van zo’n overkoepelend programma? En hoe manage je een programma? In dit Nd Webinar gaan we daarover in gesprek met Roeland Hillen, programmadirecteur van HWBP-2, en Ine Waterreus, alliantiemanager van de Markermeerdijken vanuit Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier.

Aanmelden voor de webinar kan onderaan de pagina.

Markermeerdijken

De wisselwerking tussen programma en project diepen we uit in dit webinar. Enerzijds zullen de kaders die vanuit een programma opgelegd worden aan een project consequenties hebben voor het managen van dat project. Anderzijds wordt een project niet direct aangestuurd vanuit een programma, wat betekent dat een programma beperkt is in haar invloed.

Perspectieven op programmamanagement

Waarom zou je als organisatie kiezen voor een programma en welke competenties moet een programmamanager hebben? Dat vroegen we Roeland ter voorbereiding op het webinar. Bekijk in onderstaande filmfragment zijn reactie.

Na de introducties van Roeland en Ine, laten we in dit webinar dan ook meer ervaringsdeskundigen met het werken in programma’s aan het woord, door ze vooraf te bevragen op video.

Is dit interessant voor jou?

Als je voor een programma werkt, of voor een project dat onderdeel is van een programma, of als je verwacht dat in de toekomst te gaan doen, dan kom je in dit webinar meer te weten over de dilemma’s en paradoxen die voortkomen uit de dynamiek tussen programma en project.

Praktische informatie

Het webinar is op donderdag 20 april 2016 om 20.00 uur ’s avonds is digitaal bij te wonen en duurt ongeveer een uur. Je kunt je hieronder inschrijven. Je ontvangt vooraf nog een mail met daarin een link die je bij het webinar brengt.

Aanmelden webinar programmamanagement
Sending