31 augustus 2017
Nd Zomergast met Patrick Buck

meld je aan ▾
Op donderdag 31 augustus is het weer tijd voor het zomerevent van Neerlands diep Nd Zomergast. Wij zien dit als dé aftrap van het academische jaar. Om dit concreet in te vullen starten we dit jaar een nieuwe traditie; we geven iemand die veel betekent voor de bouw- en infrasector het podium om een thema centraal te stellen die hem of haar aan het echt aan het hart gaat. En dit jaar is dat voor de eerste keer Patrick Buck, oud-directeur bij ProRail en grondlegger van Neerlands diep.

Meld je onderaan de pagina aan voor Nd Zomergast met Patrick Buck.

Aan het hart

Eind vorig jaar nam Patrick officieel afscheid als directeur projecten bij ProRail. Maar gestopt is hij nog niet. Hij richt nu al zijn aandacht op zaken die hem boeien en echt aan het hart gaan. Eén van die thema’s is duurzaamheid, een onderwerp waar Patrick vol enthousiasme over vertelt en waarover hij jou graag inspireert en motiveert. Tijdens Nd Zomergast gaat Patrick in gesprek met diverse interessante gasten uit de bouw- en infrasector over de betekenis van duurzaamheid voor deze sector, maar vooral ook over de praktische toepassing er van. Patrick is er namelijk van overtuigd dat iedereen zijn steentje kan bijdragen.

Programma

Nd Zomergast wordt een interactieve bijeenkomst met verschillende gasten van binnen en buiten de sector. De visie van wetenschappers en beleidsmakers wisselen we af met twee inspirerende voorbeelden uit de projectenpraktijk in een prikkelend en motiverend programma.
Aan tafel schuiven aan Jan-Hendrik Dronkers, loco-SG Ministerie van I&M, het eerste ministerie dat trede 3 van de CO2-prestatieladder heeft behaald. Vanuit beleid geeft hij samen met Patrick hun visie op de actuele ontwikkelingen rond duurzaamheid in de sector.
Het projectteam van de Rotterdamsebaan in Den Haag heeft de ambitie om de meest duurzame tunnel van Europa te bouwen en dat lijkt te gaan lukken. Projectdirecteur Paul Janssen en Marcel Hertogh, hoogleraar TU Delft en voorzitter van de adviescommissie voor opstellen EMVI-criterium duurzaamheid voor de Rotterdamsebaan, vertellen hoe zij deze ambitie handen en voeten hebben gegeven.
De herontwikkeling èn verduurzaming van het voormalig ministerie van VROM, thans het nieuwe onderkomen van ministerie I&M, aan de Rijnstraat in Den Haag, was een fraai staaltje volharding om ondanks gewijzigd beleid een gezamenlijke duurzaamheidsambitie te verwezenlijken. Duurzaamheidsadviseur Emmely de Kruijff en projectmanager Wouter Goossens, beide van het Rijksvastgoedbedrijf, nemen ons mee in hun verhaal hoe ze dit voor elkaar hebben gekregen.

Borrel

Het zomerevent van Neerlands diep staat niet alleen in het teken van inhoud, maar is ook de plek om elkaar te ontmoeten en weer eens bij te praten. Na de Nd Zomergast is er nog een borrel en bij mooi weer is dat op het terras.

Praktische informatie

15.00 Inloop 
15.30 Start programma
17.00 Borrel

Locatie: Muntgebouw Utrecht

Selecteer een geldig formulier